petrasperspektiv

Alla inlägg under oktober 2012

Av petrasperspektiv - 21 oktober 2012 19:39

Jag får inte upp värmen i kroppen efter de fyra timmarna i entren i ishallen. Detta trots att jag tillbringat en stund i soffan under en filt. Hmm, jag tänker inte resa mig förrän jag är varm igen så jag blir kanske liggande här hela kvällen. Inte mig emot;)

Sonen och maken är snart hemma. De har varit på bortamatch i Jönköping hela dagen. De förlorade men det ska ha varit en helt grym match. Synd att jag missade den!

Imorgon är det jobbedags igen. Fullt med möten i vanlig ordning.

Jag har inte mycket att skriva så jag bjuder på några Brysselbilder istället.

Av petrasperspektiv - 20 oktober 2012 21:51

Jag glömde ju att skriva häromdagen att jag sett den berömda Manneken Pis. Dagen till ära var han klädd i skotska kläder eftersom det var fotbollslandskamp mellan Belgien och Skottland. Visst är han söt?!

Av petrasperspektiv - 20 oktober 2012 17:04

Dagen så här långt: besök på Gittes nånting för tyginköp till Danskompaniets show, besök på second handen i Bma, A1-hockey, powerwalk med maken, lite snackshandling på Netto och nu hittade jag kanalen som visar Mjällby-matchen så jag blir nog kvar här en stund. Som tur var så låg påsen med cashewnötter inom räckhåll så jag inte svälter ihjäl;)

Idag mötte A1 Tyringe. Våra killar var helt överlägsna och jag tyckte verkligen synd om Tyringe ända tills en tjej i motståndarlaget drar till en av våra killar i ryggen med klubban och jag reagerar på detta genom att ropa till. Detta bemötte hon genom att vända sig mot läktaren och skrika: "Ah men håll käften! ". Lite över gränsen där... Hade nån spelare i Sik gjort så hade de fått veta hur olämpligt och oacceptabelt sånt beteende är. Jag hoppas någon i Tyringe sa det till henne, även om ingen gjorde det direkt när det hände. Men det kan väl inte vara så att man tycker det är ett korrekt beteende?!

Nähä, nu är det snart dags för fotboll igen. Ha en go lördagskväll!

Av petrasperspektiv - 19 oktober 2012 17:50

En kollega skrev häromdagen att det känns som om veckorna bara rusar förbi. En annan kollegas pappa var hygglig nog att upplysa om det beror på att kollegan börjar bli gammal. Haha, jag var ju tvungen att gilla den kommentaren;). Tyvärr är det i så fall så att det gäller mig med. Den här veckan försvann i ett nafs. Nu är det fredag och en "ledig" helg ligger framför mig. Hockey lördag och söndag, tygshopping i Åhus och promenad med C är det som är inplanerat. Men så vet jag ju att det måste städas och tvättas också. Jaja, det är ju att leva det också.

Idag var jag hos bästa frissan P. Det färgades och klipptes och när hon hörde att jag ska på Ladies night ikväll så föreslog hon en liten uppsättning och stylning av håret också. Jäklar, vad bra det blev!

Nähä, en dusch nu UTAN en enda droppe vatten i håret, klänning på och sen är jag redo för fest:)

Av petrasperspektiv - 18 oktober 2012 21:22

Alldeles nyss ringde M. Vi småpratade lite och sen undrade hon om jag ville hänga med på Ladies night i K-stad imorgon. Men hallå vad kul. Trött som en gnu är jag men kul sällskap, bra musik och manlig fägring kan ju omöjligt vara fel. Så plötsligt var soffkvällen imorgon inställd;-)


Idag kände jag verkligen att jag både behövde friskluft och rensa huvudet efter jobbet så jag gick en lång och rask promenad. Halleda så skönt. Roligast är så klart att gå tillsammans med någon men ibland är det faktiskt rätt skönt att gå själv också. Man kan liksom fundera lite då och reda ut ett och annat. Jag använder tiden till att tänka hur jag ska lösa olika situationer och hur jag bäst bör agera. Bra terapi;-)


Just nu är det mycket som snurrar i huvudet. Mycket att lösa och många beslut att fatta. Det är svårt när man vill så mycket men dygnet bara har 24 timmar.


Och så har jag varit i Bryssel. Kul. Framför allt att lära känna "nya" människor. Sen har jag lärt mig en del nya saker. Bland annat att man tjänar 60 000 kronor i månaden i ingångslön som översättare inom Eu. Hoppsan. Jag som var hyfsat språkbegåvad. Jag kunde varit rik nu;). Jag har lärt mig att pommes frites "kommer ifrån" Belgien och är lite av nationalrätt där. Tillsammans med majonäs. Mums!

Vi var på en tjusig restaurang som hette "Chez Leon". Deras specialitet var musslor. Till musslorna serverades, just det, pommes. Halleda.

Jag hittade inte en enda vettig klädesaffär så om ni är shoppingsugna, och inte miljonärer, åk inte till Bryssel. Däremot har jag nog inte sett så många restauranger och matställen någon annanstans. Gott var det också.

Jag har dessutom gjort något som är fruktansvärt olikt mig, något otïllåtet. Nämligen åkt spårvagn utan att betala. Jobbigt. Jag är inte van vid att göra sånt. Jag är ju faktiskt himla ordentlig.

Av petrasperspektiv - 15 oktober 2012 23:18

...sitter jag i en snyggt mönstrad fåtölj i ett hotellrum i Bryssel. Jag har fått ett rum utåt gatan och det gillas. Vi får se om jag gillar det lika mycket imorgon bitti med tanke på trafiken (bilar och spårvagnar).

Dagen har innehållit:
Jobb hemifrån på fm.
Tåg från Sbg 10:58 (nästan)
Kastrup, lunch, lite tittshopping, avfärd 15:10.
Flyget och en liten powernap.
Taxiresa genom ett trafikstockat Bryssel.
Incheckning.
Ett glas vin i lobbyn.
Restaurangbesök med intag av lax, sallad, bearnaissås och lite mer vin.
Samling i lobbyn på hotellet igen och en kopp kaffe för att jaga bort huvudvärken,
Nu sitter jag i pyjamas och har konstaterat att tv-kanalerna på ett belgiskt hotell lämnar övrigt att önska och att jag är glad att jag packade ner en bok. Har jag tur hinner jag titta på omslaget innan jag somnar.
Innan dess ska jag beta av de 23 mejlen som trillat in sedan jag kom till Kastrup. Om jag orkar.
God natt!

Av petrasperspektiv - 14 oktober 2012 20:19

Imorgon åker jag iväg till Bryssel. Precis lika roligt och spännande det är precis lika ångestladdat är packandet. Det enda ställe jag åker till utan packångest är Stockholm för där har jag varit så många gånger att jag hittar ganska bra och kan köpa nya grejer om det behövs. I Bryssel har jag varit noll gånger och har alltså inte en susning om var nånting alls finns. Alltså är det extremt viktigt att INTE glömma nånting! Det stressar.
Min vana trogen har jag så klart klurat ut vad jag ska ha på mig och gjort en packlista efter det. När jag alldeles nyss tog tag i packandet märker jag att mina stövlar, som jag inte använt sen i våras, INNAN renoveringen, är spårlöst borta. Jag måste hitta dem. Annars faller en outfit bort och jag vill ha den klänningen med mig. Dessutom orkar jag inte tänka ut en ny. Suck.

Idag har det varit mycket hockey. Ovanligt;). Först var det sonen och J18 och sen var det A-laget. Båda vann:). Bra jobbat!

Av petrasperspektiv - 13 oktober 2012 19:28

Här är det lugnt och tyst. Dottern var hemma i cirka tio minuter när hon kom från jobbet, bytte om och for iväg på fest. Maken och sonen är i Växjö och kollar på matchen Växjö-Brynäs. Lite avundsjuk är jag men jag har det så himla skönt i mitt soffhörn så jag kan verkligen inte klaga. Jag ser det dessutom som ett led i processen "vänja-mig-vid-att-mina-barn-bor- borta". Skitjobbig process. Bra att jag redan tagit tag i den för då kanske jag kan hantera det något bättre när jag väl står inför faktum. För min del skulle vi gärna kunna vrida tillbaka tiden ett antal år.


Igår var det After Work med jobbet. Hmm, inte många där men jag och P klarade oss. Det är ju inte så att vi lider brist på samtalsämne:). Efteråt gick vi en runda medan vi väntade på hennes skjuts och då hamnade vi hemma hos H,M och J. Där blev det lite vin till och framförallt roliga samtal. Kul! Min familj efterlyste till slut mig och undrade om jag hade rymt. Så kan det gå.


Idag mötte A1:orna (sonens förstalag) Helsingborg. Jag stod i sekreteriatet och skötte musiken och innan nedsläpp spekulerade vi som var där lite grann. Vi var överens om att det nog skulle bli en tuff match mot jämnt motstånd. Nixelipix, det blev storseger med 11-0. Vi har nog inte riktigt fattat riktigt hur bra våra killar är. Extra roligt idag var att en kille som hade slutat spela hockey har kommit tillbaka igen och gör en strålande insats.


Om nu någon annan tittar på Växjö-Brynäs-matchen kan jag berätta att maken, sonen och hela SIK-gänget sitter cirka 10-20 meter till vänster om Brynäsklacken, just nu bakom Brynäskassen. Bara så ni vet:-)

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards