petrasperspektiv

Alla inlägg under augusti 2012

Av petrasperspektiv - 8 augusti 2012 21:09

Jag är en generös människa. Jag kan bjuda på att det är kanonväder även om jag jobbar. Så nu kan det bli fint tycker jag. Det är ju för sjutton deprimerande att det var hög, kylig höstluft ute i morse, den 8 augusti! Ajamen kom igen. Sol och värme, nu tack.


Idag har det jobbats och så har det varit styrelsemöte. Nu är vi alldeles nyss hemkomna och jag är trött. Jag har verkligen inte kickat igång riktigt efter semestern känner jag. Annat blir det väl nästa vecka när all personal är igång och en massa saker ska fixas. Då vill det till att jag har kommit igång;-)


Pannan är inte lagad. Det innebär att jag antingen hoppar över duschen imorgon bitti eller duschar iskallt. Känns som ett val jag inte vill göra... Imorgon MÅSTE de komma och fixa den!


Sonen har tagit fjärrkontrollen och gör just nu helt usla val av program. Nyss var det en bröstfixerad, ointelligent film på sexan. Nu är det fotboll. Ungefär lika illa alltså... Jag tror jag går och lägger mig. Sov gott!





Av petrasperspektiv - 7 augusti 2012 21:25

Maken och sonen har röjt ett rum i källaren idag. Rummet har varit så fullproppat med grejer att man nästan fått klättra in. Jag har ju hela tiden hävdat att det beror på makens miljoner jaktkläder (som han aldrig använder) men idag påstod maken att det nästan enbart berodde på dotterns och min väsksamling. Vilket påhopp! Han hade lågt nog gått på dottern om det innan jag kom hem men hon är ju sin mammas dotter så givetvis klarade hon den attacken med glans. Hon förklarade bara lugnt och stilla att OM alla väskorna var upphängda lite organiserat så skulle vi använda dem oftare för då kan vi se dem lättare. Hon sa också att man ALDRIG kan ha för många väskor. Däremot kan man ha för många jaktkläder (som man aldrig använder;-). Ajamen ni fattar. Hon vann ju den diskussionen lätt som en plätt:-). Nu är i alla fall rummet superfint organiserat och städat och våra väskor ligger i fyra backar. Vi röstar i och för sig fortfarande för en upphängningsanordning. För eller senare ska vi ha en sån. Förresten muttrade han lite om galet många skor också men det vet ju alla att man inte kan ha för många skor så det var ingen diskussion jag gav mig in i:-)


Jaha, på jobbet rullar det på. Idag startade hjärnan upp ytterligare lite grann. Om ett par dagar är jag i prima form igen;-)


I raden av utgifter som trillar ner över oss (vi har ju haft en hel del oförutsedda bilutgifter på senare tid) så kom det en ny nu. Jajamensan, pannan strular. Jag tror jag bryter ihop. Det blir snart skorpor och vatten i det här huset. Det vore trevligt med åtminstone EN oväntad inkomst som kan balansera alla oväntade utgifter...


Imorgon är det möten mest hela dagen. Kul:-)

Av petrasperspektiv - 6 augusti 2012 07:23

Det värsta med att börja jobba efter semestern är att stiga upp tidigt. Jag är liksom inte skapt att stiga upp tidigt. Inte sent heller i och för sig men att vakna vid sju, halvåtta av sig själv är det optimala. Fast det duger ju inte när man jobbar. Bara att bita ihop. Tur jag vänjer mig snabbt.

Igår spelade jag golf och gick för första gången på evigheter på mitt hcp. Äntligen! Det blir lite roligare om man spelar efter rätt förutsättningar. En extremt rolig grej var att jag gjorde en birdie på 14:e. Det händer inte ofta!

Nähä, nu ska jag göra mig redo för arbetet. Idag med en gammal och en nygammal kollega. Så himla kul:-)

Av petrasperspektiv - 5 augusti 2012 10:23

Sista semesterdagen är här och det är ju blandade känslor som kommer med det. Jobbigt är att stiga upp tidigt varje dag och att återigen axla allt ansvar. Semester är ju så härligt bekymmersfritt. Roligt är att vi fått en ny kollega som jag vet kommer att bli toppen att jobba med! Roligt är också att träffa alla elever och all personal. Tidigare år har jag tyckt att det skulle bli skönt med lite ordning och reda och struktur. Det tycker jag inte i år. Jag hade gärna fortsatt lite ostrukturerat ett tag till. Någonting har hänt med mig. Något har förändrats. Bra. Förändringar och utveckling är bra och om jag kan släppa lite av mitt strukturbehov så är det riktigt bra. Jag har för mycket sånt;-)
En sak lovar jag mig själv idag. Det är att inte låta sommaren vara slut bara för att jag börjar jobba. Så är det nämligen varje år och det är riktigt tråkigt.
Nu snart är det dags för 18 hål golf med P, M, J, K och maken. Riktigt skoj! Och tre vädersajter lovar uppehåll så det vore ytterst märkligt om det kom något regn. Bra det:-)

Av petrasperspektiv - 4 augusti 2012 21:16

...för så är det alltid när jag gillar något. Då är det onyttigt. Och jag fullkomligt ÄLSKAR blomkål, i alla former men särskilt i gratäng. Mums! En sådan gratäng med grillade kotletter, sallad och ett glas rött har precis slunkit ner och jag sitter mätt och nöjd i soffan och väntar på att maken ska sätta på kaffe. Rollfördelning är da shit. Jag plockade undan efter maten så nu sätter han på kaffet. Förmodligen åker jag på att hämta kaffet när det är klart men det kan jag ta.


Idag vaknade jag tidigt och gick upp meddetsamma, nästan. Jag gillar att vara vaken alldeles själv och äta lite frukost, idag var det liggandes i soffan och tittandes på OS. Det är så mysigt!


Efter det stack jag iväg för att se om det fanns några fynd att göra på loppisarna i stan. På Lions var det så jobbigt mycket folk så där orkade jag inte rota men på loppisen nära vårt gjorde jag en del fynd. Bland annat hittade jag en superfin , broderad sommarduk som jag ska ha på bordet på altanen. Det kommer att bli jättefint!


Efter det satte maken, med viss assistens av mig, upp ett insynsskydd på badrumsfönstret. Det svors en del så. Men det blev bra. Framförallt kan man röra sig inne på toan nu utan att vara rädd att någon ska gå förbi och se när man kommer ut ur duschen eller annat lika pinsamt.


Sen har jag solat och läst, wordfeudat och spelat soudoku. Haft det gott alltså.


Nu ska jag dricka kaffe och äta dotterns fantastiska chokladkaka. Duktig ska jag vara på måndag, inte nu.

Av petrasperspektiv - 4 augusti 2012 09:23

... med bloggandet under semestertider. Men jag antar att ingen bryter ihop över det;-).
Nu är vi hemma igen efter några härliga dagar i Hällevik tillsammans med familjen L. Semester med dem är så underbart kravlöst och vi har så himla trevligt tillsammans. Vi går lite rundor, vi lagar enkel (men god så klart) mat, vi slänger oss i varsin solstol och bara är. Ibland gör vi upp en och annan plan på aktivitet men den ändrar vi kvickt på om vi kommer på något roligare eller märker att vi helt enkelt hellre bara tar det lugnt. Skönt med såna människor. Dessutom är både våra söner och döttrar synkade och fungerar suveränt ihop. Det gör ju allt ÄNNU bättre:-)

Vad har annars hänt då? Jo, vi var på allsångskväll i Hällevik i måndags. Kollegan, en annan kollega och kollegans dotter spelade och sjöng så man fick gåshud.
Sonen har varit på hockeyläger i två dagar. Ishallsbesök alltså. Nu är vi igång igen;-)
Dottern och två kompisar har varit på äventyr i Karlskrona. Möss och utedass fanns där. Hmm, inget jag tränat dottern för;-)
Varje dag i veckan i Hällevik var vi ute och gick. Att Hällevik är vackert vet ju alla men jag måste nog lyfta att även Nogersund är vackert. Husen längst ner vid vattnet ligger fantastiskt vackert!
En sista tanke- vad är det med barn, föräldrar, cyklar, cykelhjälmar och campingplatser? Händer det nånting med tänket när man slår sig ner på en camping? Luras man av det idylliska så till den milda grad att man tror att barn inte kan skada sig på en camping? För annars fattar inte jag varför det bara är typ en unge på tio som använder hjälm på campingplatser. För tro inte att det cyklas lugnt och behärskat. Icke. Dessa småbarn höll ofta en rejält mycket högre hastighet inne på området än vad vår son och hans kompis gjorde med mopederna. Livsfarligt.
Nu ska jag putsa ett fönster innan jag sticker på loppis. Ha en underbar lördag!

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20 21
22
23 24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards