petrasperspektiv

Alla inlägg den 4 augusti 2012

Av petrasperspektiv - 4 augusti 2012 21:16

...för så är det alltid när jag gillar något. Då är det onyttigt. Och jag fullkomligt ÄLSKAR blomkål, i alla former men särskilt i gratäng. Mums! En sådan gratäng med grillade kotletter, sallad och ett glas rött har precis slunkit ner och jag sitter mätt och nöjd i soffan och väntar på att maken ska sätta på kaffe. Rollfördelning är da shit. Jag plockade undan efter maten så nu sätter han på kaffet. Förmodligen åker jag på att hämta kaffet när det är klart men det kan jag ta.


Idag vaknade jag tidigt och gick upp meddetsamma, nästan. Jag gillar att vara vaken alldeles själv och äta lite frukost, idag var det liggandes i soffan och tittandes på OS. Det är så mysigt!


Efter det stack jag iväg för att se om det fanns några fynd att göra på loppisarna i stan. På Lions var det så jobbigt mycket folk så där orkade jag inte rota men på loppisen nära vårt gjorde jag en del fynd. Bland annat hittade jag en superfin , broderad sommarduk som jag ska ha på bordet på altanen. Det kommer att bli jättefint!


Efter det satte maken, med viss assistens av mig, upp ett insynsskydd på badrumsfönstret. Det svors en del så. Men det blev bra. Framförallt kan man röra sig inne på toan nu utan att vara rädd att någon ska gå förbi och se när man kommer ut ur duschen eller annat lika pinsamt.


Sen har jag solat och läst, wordfeudat och spelat soudoku. Haft det gott alltså.


Nu ska jag dricka kaffe och äta dotterns fantastiska chokladkaka. Duktig ska jag vara på måndag, inte nu.

Av petrasperspektiv - 4 augusti 2012 09:23

... med bloggandet under semestertider. Men jag antar att ingen bryter ihop över det;-).
Nu är vi hemma igen efter några härliga dagar i Hällevik tillsammans med familjen L. Semester med dem är så underbart kravlöst och vi har så himla trevligt tillsammans. Vi går lite rundor, vi lagar enkel (men god så klart) mat, vi slänger oss i varsin solstol och bara är. Ibland gör vi upp en och annan plan på aktivitet men den ändrar vi kvickt på om vi kommer på något roligare eller märker att vi helt enkelt hellre bara tar det lugnt. Skönt med såna människor. Dessutom är både våra söner och döttrar synkade och fungerar suveränt ihop. Det gör ju allt ÄNNU bättre:-)

Vad har annars hänt då? Jo, vi var på allsångskväll i Hällevik i måndags. Kollegan, en annan kollega och kollegans dotter spelade och sjöng så man fick gåshud.
Sonen har varit på hockeyläger i två dagar. Ishallsbesök alltså. Nu är vi igång igen;-)
Dottern och två kompisar har varit på äventyr i Karlskrona. Möss och utedass fanns där. Hmm, inget jag tränat dottern för;-)
Varje dag i veckan i Hällevik var vi ute och gick. Att Hällevik är vackert vet ju alla men jag måste nog lyfta att även Nogersund är vackert. Husen längst ner vid vattnet ligger fantastiskt vackert!
En sista tanke- vad är det med barn, föräldrar, cyklar, cykelhjälmar och campingplatser? Händer det nånting med tänket när man slår sig ner på en camping? Luras man av det idylliska så till den milda grad att man tror att barn inte kan skada sig på en camping? För annars fattar inte jag varför det bara är typ en unge på tio som använder hjälm på campingplatser. För tro inte att det cyklas lugnt och behärskat. Icke. Dessa småbarn höll ofta en rejält mycket högre hastighet inne på området än vad vår son och hans kompis gjorde med mopederna. Livsfarligt.
Nu ska jag putsa ett fönster innan jag sticker på loppis. Ha en underbar lördag!

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20 21
22
23 24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards