petrasperspektiv

Alla inlägg under augusti 2012

Av petrasperspektiv - 21 augusti 2012 07:25

Tisdag. Måtte dagen bli lugnare än gårdagen. Idag startar vi upp med ett rektorsmöte på stan. Det kan hjälpa oss med ett lugn som gör det möjligt art strukturera och fördela.

Idag har jag tänkt träna Body Balance. Kan undra om jag kommer på någon bra ursäkt innan dess eller om helt enkelt ödet vill att jag inte ska träna. Vi får se.

Frissanbesök blir det idag i alla fall. Oerhört efterlängtat. Min utväxt skojar man inte bort...

Mot jobbet:)

Av petrasperspektiv - 20 augusti 2012 19:19

...blir det om en stund för då är Dallas tillbaka i rutan. Jag slutade titta då för en massa år sedan när handlingen ballade ur och folk dog och återuppstod om vartannat. Då när det blev fjantigt. Men innan dess älskade jag Dallas. Det var fredagsmyset på 80-talet. Att sitta hela familjen bänkad i soffan på fredagskvällen, godisskålarna laddade och tillsammans titta på veckans Dallas-avsnitt. Så var det i alla fall hemma hos mig. Mysigt:) Risken finns i och för sig att jag blir besviken men jag tänker ge det en chans. Det KAN ju vara jättebra:)


Idag var ytterligare en dag när jag bara konstaterar att vädret varit superhärligt och jag fått cirka 10 minuter utomhus. Suck. Det är ångest för mig. Jag vill vara ute och njuta men det går ju inte. Trist.


Idag har annars det genomgående temat varit trötthet. Jag vaknade vid halv fem imorse och sov inte riktigt efter det. Till slut var det bara att stiga upp. Detta har medfört att det känts som om jag haft ett kilo grus i varje öga hela dagen. Det i kombination med att det händer jobbigheter och är allmänt rörigt känns som lite för mycket. Det värsta är att hur mycket jag än jobbar så känns som om jag hela tiden kommer på saker vi glömt att fixa eller så dyker det upp nya, akuta, saker som måste gå före allt annat och som gör att sakerna som måste göras inte hinns med hur mycket måste som än omgärdar dem. Halleda, hur ska man kunna göra sådana prioriteringar? Tänk om jag hade kunnat svara på det. Jag får väl försöka lita på det sunda förnuftet och behålla lugnet.



Av petrasperspektiv - 19 augusti 2012 08:36

Igår var vi alltså på bröllop. Det var C och J som gifte sig och eftersom de är extremt engagerade i SIK var det så klart en del hockeyfolk på bröllopet. Däribland jag, maken och sonen. Dottern dansade och kunde inte vara med. Som vanligt blev jag tårögd i kyrkan och de var så fina.

Efter kyrkan var det middag och fest och var hölls den om inte i cafeterian i ishallen. Så klart;) Trevligt sällskap, roliga samtal och många goa skratt blev det. Jättekul! Kvällen kröntes av att lille K kom dit och underhöll oss. Så liten och så  full av skoj och massor med glimt i ögat. Goding!


Idag ska det bli jättevarmt ute har jag hört och alla jag pratat med ska till stranden. Inte vi inte. Nixelipix. Blekingelaget möter Bohuslän och Skåne i ishallen i Tyringe och så klart ska vi vara där. Inte en chans att vi missar en match. Inte frivilligt i alla fall. Men brassestolarna och termosen är nerpackade så emellan matcherna blir det lite solning på parkeringen. Och sen ikväll när vi kommer hem så är den här helgen slut och vi har kört på i 190 och jag hade behövt vila en dag. Hmm, det får bli nästa helg.


Ha en härlig söndag i solen!

Av petrasperspektiv - 18 augusti 2012 08:05

Kvart i åtta vaknade jag av mig själv. Underbart. Jag var nog lite trött efter veckan som gått. Det är lika överumplande varje år att kicka igång och fatta allt som måste göras och vilket tempo som måste hållas.

Som avslutning på jobbeveckan blev P och jag bjudna på fantastiskt god mat och dryck hos E. Vi satt ute på altanen och skrattade och pratade och hade det riktigt gott.

Dottern är på dansutbildning med Danskompaniet och rapporterar med jämna mellanrum om hur kul men svettigt det är;)

Idag blir det först fika och sen blir det bröllop. Det var ju ett tag sen så det ska bli kul! Jag måste bara iväg och köpa en present innan och jag har inte en blekaste aning om vad jag ska köpa. Har någon något bra förslag så tas det tacksamt emot.

Imorgon blir det hockey för hela slanten. Då spelar Blekingelaget mot både Skåne och Bohuslän i Tyringe och det vill man ju INTE missa:)



Av petrasperspektiv - 15 augusti 2012 21:22

Igår kväll var det dags för seans igen. Vi var sju tjejer i olika åldrar som for iväg in i skogarna utanför H-holm och hamnade hos ett medium där. I vanlig ordning blev det både glatt, ledsamt och rörande. Vi som är känslomänniskor hade ögon som hela tiden svämmade över av tårar och det är konstigt för det är ju egentligen inte ledsamt. Det är bara så himla känslosamt.


Jag fick en del bekräftat både om mig själv och min omgivning. Dessutom förstod jag lite nya saker, även här både om mig själv och min omgivning. Det är bra för det stärker mig och gör att jag lättare kan fatta rätt beslut.


Jaha, hur har dagen idag varit då? Suverän. Jag har jobbat, skrattat, intervjuat, pratat, skrattat ännu mer, rett ut saker, förklarat, skrattat, skrivit och ett hundratal andra grejer. Som ni märker är det mycket skratt och det är bra. Utan skratt går jag under och med så goa kollegor är det ingen risk att vi lider brist på skratt. Gött!



Av petrasperspektiv - 13 augusti 2012 20:34

Idag startade skolan igång lite mer på riktigt för idag kom lärarna. Alla var solbrända och fina och även om vi mest INTE hade full koll på läget var det roligt att träffa alla igen. I vanlig ordning önskar jag dock att jag hade haft tid att prata med alla men det hinns ju inte med. Synd!


Idag gav jag mig in i ett nytt arbetslag. Nytt och nytt, jag känner ju dem men de har inte varit "mina" innan. Nu ändras det. Först lite smått och sedan på riktigt och det ska bli så kul! Det är ett gäng oerhört kloka, empatiska, varma och kompetenta människor och det ska verkligen bli roligt att samarbeta med dem!


På tal om kompetent så var all personal på en föreläsning om ledarskap i eftermiddags. Den hölls av Jörgen Nilsson från Linnéuniversitetet och den var riktigt bra! Han pratade om det jag tror på mest av allt, relationer och realtionellt ledarskap. Jag tror man blir en väldigt mycket bättre ledare om man har en realtion till dem man ska leda, oavsett om du är rektor, lärare, fritidsledare eller annat. Jag tror dessutom att det är enda sättet att nå de som tycker skolan är överskattad och som har det besvärligt av olika anledningar. Vill man nå dem måste man först investera i realtionen för utan en relation kommer man ingenstans. Om detta kan jag skriva mycket men det tänker jag inte göra. Däremot pratar jag gärna om det om någon är sugen:-)


När jag kom hem var maken fortfarande på möte och ingen middag var påbörjad MEN idag kom det ingen ilska bubblande inom mig utan jag ställde mig vid spisen och började laga en kycklingrätt med blomkålsmos till. MUMS! Halleda, jag vet inte vad som har hänt med mig. Jag bakar och lagar mat och tycker det är kul. Hur ska det sluta?;-) Det måste vara mitt nya fina kök som gör att det är kul och så kan det vara att Lchf-mat är sjukt gott och lätt att laga.


Nu ska jag tvinga dottern att följa med ut och gå en liten runda. Sommarkvällar ska man vara rädd om så nu går vi ut och njuter.

Av petrasperspektiv - 12 augusti 2012 06:09

Att vakna tjugo över fem en söndagsmorgon utan att ha blivit väckt av något är ju helt sjukt. Fast å andra sidan kommer jag att få en extremt lång ledig dag innan allt kickar igång på jobbet imorgon. Och det är ju bra för idag SKA gardinstängerna och gardinerna i köket upp. Skåpet i hallen SKA monteras. Alla rostfria ytor i köket ska torkas av för jag får dåliga nerver av fingeravtryck;)

Dessutom ska sonen hämtas hem från Karlskrona där han varit med Blekingelaget och när vi är där passar vi så klart på att titta på deras internmatch också.

Dottern gör sitt sista arbetspass för sommaren idag. Hon har det lilla nätta passet 7:00 till 22:00. Halleda. Jag tycker att jag är länge på jobbet när jag jobbar till halv sex;)

Har inte antalet fiskmåsar ökat i vår lilla stad? De för ju ett jäkla levande varje morgon. Just nu är det nog ett hundratal här i närheten. Tur att jag redan är vaken...

Idag flyttar E till Linköping. E är tio veckor äldre än dottern och son till bästa vännen. Han ska studera där nu ett antal år. Riktigt roligt så klart men lite sorgligt också. För föräldrarna alltså. Visst vore det skönt att kunna trycka på, om inte stoppknapp så åtminstone en pausknapp? Jag hinner inte riktigt med...

I vilket fall så önskar jag E lycka till och han ska ju bara veta att en vacker helg så står jag, hans mamma och dottern där. Linköping är säkert en jättekul stad att shoppa i;)

Jag har fattat nu att jag inte kommer att somna om så jag kliver upp, klär på mig och går en runda istället. God morgon:)

Av petrasperspektiv - 9 augusti 2012 19:13

Dagen har innehållit en massa gott och blandat. Först var det ett par möten. Roliga och lärorika möten! Sedan var det mat och prat. Efter det ett försök att arbeta med kalendariet men det gick inget vidare för våra telefoner ringde hela tiden. Var det inte den ena som pratade så var det den andra. Hopplöst. Jaja, varför stressa? Det kommer ju en dag imorgon också och vi hinner förmodligen det vi ska då. Hoppas jag...


Efter jobbet for jag hem, svor en ramsa över skokaoset i hallen och bestämde mig för att köra iväg och köpa en skohylla. Så blev det. Nu ska den bara monteras. Men allvarligt talat kan ju inte det ta många minuter. Jag är ju superdupervan efter renoveringen;-)


Jag hann så klart inom second hand-affären i Bromölla också och där gjordes det fynd! I alla affärer jag varit i de senaste veckorna har jag letat efter ett glas i exakt rätt turkos nyans för att ha som tandborstglas. Och trots att jag har varit i ett stort antal affärer har jag alltså inte hittat det rätta. Förrän idag. Kalasbra! Dessutom hittade jag två coola retrodukar att ha i köket. Jag älskar second hand!


Nu ska jag prata med dottern som precis kom hem efter en Malmö-sväng. Hon har köpt en helläcker cykel från 30-talet. Där snackar vi kult:-)


Och så ska jag ringa hem sonen så han kan packa inför helgens äventyr, läger med Blekinge-laget. I helgen gäller det om jag har förstått rätt. Usch, vad jobbigt.

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20 21
22
23 24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards