petrasperspektiv

Alla inlägg under juni 2012

Av petrasperspektiv - 12 juni 2012 21:30

Jobbigt när det nu bara är tisdag...


Möte, möte, möte. Så har det varit idag. Men, det gör det möjligt för mig att inte ha mer än ett möte imorgon och istället kunna köra ner till Strandvallen och titta på när lågstadiet tävlar i friidrott. Kul!


Just nu håller maken och dottern på med lådor, fronter och annat som hör köket till. Jag håller mig undan. Jag orkar verkligen inte engagera mig. Alltså håller jag mig i uterummet och sysselsätter mig med annat. Ibland hör jag maken leverera en av sina berömda suckar. Han är verkligen mästare på att sucka så att alla runt omkring blir deprimerade. Tur att dottern har en förmåga att helt enkelt inte höra dem. Åtminstone inte lika mycket som vad jag gör.


Gissa om jag har glömt min jeansjacka på ett ställe 4 mil bort. Japp, helt rätt. Nu måste jag ju hämta den. 8 mil fram och tillbaka, helt i onödan.


På fredag ska jag hålla tal i kyrkan. Jag måste nog börja fila på talet nu. Eller imorgon. Så får det bli.


Av petrasperspektiv - 11 juni 2012 20:12

Hej på er!


Jag har haft rätt mycket att göra så bloggandet har fått stå åt sidan de senaste dagarna. Det har ju varit rockfestival i stan och köksstommar har skullat monteras. Detta har inneburit väldigt lite tid över till något annat.


Dessutom är jag just nu rätt lack på allting. Jag vill vara ledig. Helst bortrest också så jag inte behöver se stöket här hemma. Det känns som om vi aldrig blir klara med nedervåningen men det är nog bara som jag är gnällig för nu börjar man ju ändå se ett slut på renoveringen. Skönt.


På jobbet är det mycket nu. Det är mycket som ska göras. Det är många samtal att ta. Det är mycket att reda i. Det är mycket... Men, nu är det en vecka till och sedan lägger lugnet sig över skolan och jag hinner tänka. Jag behöver den tiden för att landa, filosofera och fundera på vad jag vill göra och hur det ska göras.


Nu är det strax fotboll. Inget jag lägger tid på i vanliga fall men är det EM så är det. Då kollar man på Sverige-matcherna. Så är det.

Av petrasperspektiv - 8 juni 2012 22:34

Japp, jag och dottern satte ihop de sista nu ikväll. Det var en fröjd när det bara var hon och jag och vi fick göra som vi ville. Maken skulle hjälpa till ett tag men han spred mest suckar och negativ energi runt sig så det var en fröjd när han bestämde sig för att samla ihop grejer till nattens jobbpass på rocken. Efter det gick monteringen som en dans med fniss, trams och en massa skruvande. Vi tror inte på skruvdragare så vi gör det för hand. Funkar suveränt. Bara mesar använder hjälpmedel;-)


Annars då? Jodå, lite sommarvärme nu hade inte varit dumt. Lite extra tid varje dygn hade inte heller varit dumt. Snabbare viktminskning hade definitivt inte varit dumt. På så sätt är det jättebra att det inte är så varmt. Mycket kläder på döljer det mesta;-)


Fyndat på MQ har jag gjort idag. En skitsnygg kavaj, en randig tröja och två skärp. Härligt.


Imorgon blir det en rockrunda. Ut och träffa alla härliga sik:are och kanske plocka en och annan flaska eller grilla en korv. Efter det är det dags för ytterligare montering. Lådor är det dags för nu. Jippi;-)



Av petrasperspektiv - 7 juni 2012 21:09

Så kallt det var innan idag så trodde man ju aldrig att det skulle bli en gottekväll. Men det blev det. Skönt för alla rockare och framförallt alla rockare som bor i tält.


Jaha, en dag på jobbet och imorgon är det redan fredag. Man kan ju inte annat än älska när vardagen rubbas av en helgdag mitt i veckan:-)


En veckohandling på Maxi har hunnits med idag efter jobbet. Smart drag tycker jag själv med tanke på just alla rockbesökare, de finns inte i samma mängd i Bma, och det gör att allt går snabbare. Och en snabb veckohandling är en bra veckohandling:-)


Nu har jag sorterat två knökfulla tvättkorgar med ren tvätt, bytt lakan i sängen, tittat på slutet av Bygglov (och bölat lite så klart;-) och nu tänkte jag nonchalera det faktum att jag är hungrig och istället läsa igenom papperna om Matematik-projektet som Skolverket tycker vår skola ska delta i. Spännande och utmanande. Särskilt eftersom matte ju inte riktigt är min starka sida. Men just DET kan vara en bra anledning till att jag engagerar mig i detta. För att representera dem som inte har matte som sin starkaste gren.


Ojojoj, jag undrar hur det här ska gå. Det kurrar.

Av petrasperspektiv - 6 juni 2012 21:18

Idag började det mödosamma jobbet med att få ihop köket. För att försöka snabba på hela processen och spara in lite arbetskostnader är tanken att vi själva ska montera ihop stommar och lådor och sånt. Sen ska snickarna montera upp allt. Alltså drog jag och dottern igång idag. Halleda. Psykbrytet är på lut, hela tiden. Det spelar liksom ingen roll hur noga man läser ritningarna för det blir fel i alla fall. Suck, stön och pust. Tur att Grey´s började nu så jag fick smita undan en stund;-). Fast så blodigt och hemskt som det är idag så klarar jag ändå inte av att titta så jag kan blogga istället.


Igår firade vi Emil som tog studenten. Roligt! Och tänk att nästa år är det dotterns tur. Usch, då är hon stor...på riktigt.


Idag drar rocken igång. Inte särskilt bra tajming med kök och allt. Men jag antar att sömn är överskattat...



Av petrasperspektiv - 4 juni 2012 23:00

Blogga 23:00 är verkligen alldeles för sent för min smak men vad gör man när man inte haft tid förrän nu. Idag var det nämligen jobb till halv sex, hem, kasta i sig två ägg och en tallrik yoghurt, mmm jag vet, superkonstig kombination;-), iväg till sonens fotbollsmatch i Bma, ner till affären och handla något ätbart, hem och äta, prata lite med familjen och sen (nu) stupa i säng. Trött.


Imorgon är det studentdags. Vi ska fira Emil! Goa Emil. Alltid lika lugn, trevlig, snäll och trygg. Imorgon tar han studenten. Halleda, det var ju bara ett litet tag sedan han och dottern lekte på golvet bredvid varandra:-)


Men innan dess ska det jobbas. Inte på jobbet dock. Utan någon annanstans där vi inte blir störda för det är dags för schemaläggning. Och det är allvarliga grejer. Att schemalägga en F-9-skola, en särskola, ett fritids och några ytterskolor, där en sisådär fem tusen önskemål och krav finns att ta hänsyn till är ingen avundsvärd situation. Att jag sedan väljer att dubbelbemanna enligt Essunga-modellen underlättar INTE på något sätt. Måtte det då bli bra när det kostar på såna insatser...


Men, nu ska det inte jobbas mer idag. Nu ska jag öppna boken, läsa cirka tre meningar och sen sover jag nog.

Gnatt:-)

Av petrasperspektiv - 3 juni 2012 20:31

Jag trodde det värsta dammandet var över men icke. Nixelipix. Idag fick barnen i uppdrag att rotborsta (vet inte vad det heter;-) murstocken. Oj, det blev dimmigt och dammigt. Suck. Dotterns hår var som svinto efteråt. Nu väntar jag bara på att sonen ska duscha och att maken ska sluta slipa därnere så att jag kan svepa över övervåningen med dammsugaren. Jag står verkligen inte ut med dammiga golv!


Idag var jag, dottern och hennes kompisar L och S på Bäckaskogs slott och tittade på alla balfina studenter. Sååå fina! Det är riktigt roligt att se hur killarna tar det hela på stort allvar och öppnar dörren för sin dejt och ger henne armen och leder henne fram på röda mattan. Riktigt fint tycker jag. Så klart tar tjejerna också det på stort allvar, men det är ju inte lika oväntat;-) hehe.


Nu ska vi strax ha filmkväll. Måtte vi kunna enas om en bra film. Förra veckan fick det, efter miljoner kompromisser, bli en Irene Huss-film men jag få hålla med maken om att det är riktigt låg nivå på de filmerna...


Imorgon är det måndag och 83 000 saker att göra. Jag måste helt enkelt prioritera. Inte helt lätt men det måste göras. Så, rota båda fötterna, andas in vitt och ut svart, få ihop vänster med höger och hitta balansen. DET är mitt uppdrag imorgon. En del av er förstår vad jag menar;-)

Av petrasperspektiv - 2 juni 2012 17:15

...just nu faktiskt. Jag får samla ihop ALLT jag har lärt mig på kursen för att inte bli galen. Lugn och fin, placera ansvaret där det ska vara, andas och jobba bort frustrationsklumpen i magen. Det är det jag behöver göra just nu. Inget lätt jobb kan jag meddela. Ibland skulle jag önska att kunde vara brutalt ärlig. Inte linda in ett enda budskap, inte behöva tänka på att säga saker på "rätt" sätt utan bara säga det jag vill. Men, det går ju förstås inte. Om inget annat så för att jag hade fått sån jäkla ångest efteråt.


Jaja, för övrigt är det ju en toppendag. Solen skiner och jag tvättar:-). Sonen klipper gräset, nästan helt frivilligt;-), dottern är i Brunnsparken, hoppas jag för hon bryr sig inte det minsta om att messa sin hönsiga mamma när hon är framme;-), maken städar bilen och jag vilar lite efter dammning och dammsugning.


En annan som prövas är goda vännen U som ligger på sjukhus med fyra brutna revben. Stackars, stackars U. Hoppas han snabbt blir bättre!



Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards