petrasperspektiv

Alla inlägg under juli 2011

Av petrasperspektiv - 6 juli 2011 17:36

Idag började jag dagen med lilla morgonrundan. Skönt, när jag väl är ute och mina hårda förhandlingar med mig själv är avklarade och den goda sidan har vunnit alltså.

Innan dess är det bara jobbigt och alldeles för frestande att stanna kvar under det goa duntäcket.


Rea på Team Sportia har hunnits med. Det enda jag fyndade till mig själv var ett par löparskor. Kanske det kan räcka för att komma igång? Eller inte...


Resten av dagen har spenderats på Åhus strand. I vanlig ordning blåste det där och var några grader kyligare än här hemma. Hmm, vad är det för fel?


Anledningen till att vi åkte till blåshålet var att sonen och en himla massa kompisar är med och spelar Beach soccer. Helt obegripliga regler men himla kul. Eftersom de har brist på coacher har maken, U och jag (!) fått hoppa in. Idag behövdes inte jag så jag gick mest in för att lära mig lite coola uttryck och klyschor som jag kan använda om jag behövs imorgon. Jag lärde mig några:-)


Väl hemma pratade jag i telefon samtidigt som jag pratade med snickaren, ja jag vet att det egentligen är omöjligt;-), samtidigt som planerade i huvudet vad jag skulle ha på mig ikväll. Ni fattar simultanförmågan!


Hopp in i duschen, på med kläder, få ett psykbryt för att jag inte såg klok ut, byta kläder, konstatera att dottern inte var hemma så att platta håret föll fetbort, slängde upp det istället. Pust...


Nu kom kråkorna! Måste dra!



Av petrasperspektiv - 5 juli 2011 21:42

Såja, hemkommen från mitt livs första seriemöte. Det gick helt okej. Jag sa inte mycket (faktiskt) men jag lärde mig en del och framförallt hade jag en trevlig bilresa med PF som körde oss dit. Man kan säga att vi känner varandra rätt bra nu.


Gissa hur många kvinnor det var där! Rätt! 1! Jag. Det var i alla fall ingen kö till toaletten.


Idag har jag jobbat. Mmm, så länge höll jag mig väck. Men nu börjar semstern! Gött!


Maken vill ha datorn. Suck. Mitt liv var lättare när han förstod att datorn var min.

Av petrasperspektiv - 4 juli 2011 20:17

Att ha koll, det är liksom min grej. Att INTE ha koll är absolut INTE min grej. Alldeles nyss fick jag veta att jag ska iväg på nånting imorgon som ligger helt utanför min kollzon. Usch, det gillas inte.


Det är alltså möte angående a-lagets seriespel nästa säsong. Och dit ska jag. Halleda. Vad är det jag har tagit på mig. Exakt vad ska jag ha att säga där? Förmodligen ingenting men jag kanske kan lära mig något där. Det är så jag väljer att se det. Fast jag lär mig helst på det lugna sättet, dvs att det inte syns på mig att jag inte har koll.:-)


Dagen idag började på golfbanan 7:15. Det var jag, maken och sonen. Dottern sov som en klubbad säl. Spelet gick inget vidare idag. Vare sig för mig eller maken. Bra idé det där med tävling...NOT! Maken har nämligen anmält oss till en Äkta-makar-tävling på söndag. Kul han är va? Det kan hända att vi inte är äkta makar mer efter den dagen;-).


Sedan har det tvättas, tvättats och tvättats och sedan kom minsann solen varpå det tog cirka 3 sekunder innan jag låg och sög i mig solstrålarna i solstolen på altanen. I love it!


Dottern och jag har pulat lite i walk-in-closetten och monterat ihop en pall. Givetvis hade jag missat två stänger så om någon ska till IKEA inom det närmsta får ni gärna hojta till.


Nej, nu tror jag att jag måste lusläsa dokumenten om det jag ska iväg på imorgon. Håll tummarna för att jag inte gör bort mig! Vad har man på sig på ett sånt möte?!

Av petrasperspektiv - 3 juli 2011 22:00

Nu är jag hemma igen. Efter två dagar i fantasins och böckernas värld. Vi har nämligen varit i Astrid Lindgrens värld. Det var min familj, makens föräldrar och hans syster med familj. I den familjen finns det tre små barn som aldrig varit på Astrid Lindgrens värld förut. Det har ju våra däremot. Man kan säga att de blivit hjärntvättade av Astrid Lindgrens berättelser under sin uppväxt. Därför kan de de flesta karaktärerna och sångerna. Det är rätt kul att se att det liksom inte försvinner utan att de fortfarande gillar det, sin ålder till trots. Det är dessutom strongt tycker jag att våga leka ut med sina småkusiner och våga bjussa på att inte vara cool hela tiden. Det är bara mogna barn som klarar det. Dit hör mina:-)


Fast alldeles nyss satte sonen en papperskorg över en igelkott i trädgården så jag antar att han inte är mogen rakt igenom;-). När jag morrade på honom tog han  bort den och undrade vad igelkottar äter. Som om jag har en aning. På eget initiativ gav han den en macka:-). Dottern hällde lite mjölk i en skål och sedan tvingade hon sonen att lämna den. Den här situationen speglar mina barn perfekt. Sonen som är en sann djurvän men alltid pigg på bus. Dottern, som är exakt en sån djurvän som sin mamma. Vi har en väldig empati till djur men vill inte gärna sköta dem "in real life". Det kan andra göra:-)







Av petrasperspektiv - 1 juli 2011 19:27

Japp, nu är det semester. Åtminstone från jobbet jag får lön ifrån. Här hemma monteras det garderober för fulla muggar just nu. Inte för att jag är den mest drivande i den aktiviteten men ibland måste jag komma och hjälpa till med att lyfta och hålla och andra såna där viktiga grejer ni vet;-). Ibland står jag bara där och ser intelligent ut. Det är min starkaste gren;-).


Snart är maten klar. Den har i alla fall jag gjort. Ett tag höll vi på att balla ur och beställa pizza men besinnade oss och nu blir det lax, potatis och romsås istället. Mmm, så gott. Hade jag inte varit tvungen att hämta sonen kunde jag tagit ett glas vin till maten men han kommer inte att uppskatta om jag ber honom gå hem från Bma så jag väntar.


Imorgon ska jag göra något jag älskar! Bara så ni vet;-)

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7
8
9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards