petrasperspektiv

Alla inlägg under mars 2014

Av petrasperspektiv - 18 mars 2014 19:21

Jag är helt lyrisk över vilken suverän dag jag haft på jobbet! Det har varit en dag i positiv, kreativ och utvecklande anda i härligt sällskap och med massor av skratt. 


Vi började dagen med att tillsammans reflektera över positiva saker och det var verkligen en finfin start på dagen. Vi måste komma ihåg att göra det oftare. Det är så bra att påminnas om allt som är positivt! Det gav oss en härlig start.


Eftermiddagen fortsatte i Medvetet bemötande-andan och jisses vad mycket som händer i gruppen. Vilken utveckling! Vilket samarbete och vilken förståelse och tolerans för våra olikheter. Som sagt, jag är verkligen helt lyrisk:)


Nu är jag hemma, har glidit i mysbrallorna, har ätit lite yoggi, har pratat med bästa J och nu ska jag se Farmen. Jag svor i och för sig att jag inte skulle se det programmet mer när de två som jag klassar som de värdigaste vinnarna åkte ut men vad fasen...Har jag sett hela säsongen får jag ju se de sista programmen också. 


Imorgon är det möten i olika former hela dagen och på kvällen är det fackligt uppdrag. Det var ju ett tag sedan men nu är det alltså dags igen. Det kan ju vara kul:-)



Av petrasperspektiv - 17 mars 2014 20:11

Idag fyller dottern 20 år! helt obegripligt. Var tog alla dessa år vägen? Det känns faktiskt inte så länge sedan jag låg och stirrade in i industriskorstenen utanför sjukhuset i Karlskrona natten innan jag skulle snittas. Eller när dottern gick omkring här hemma och sjöng och lekte efter sin dag på avdelningen Pluto på Karlavagnen. Eller när hon hade trillat och skrapat upp knät och låg i soffan och var en riktig drama queen som behövde bli uppassad för att livet skulle kännas lite lättare. Eller när hon skulle få gå och handla själv i Kvartan för första gången och oroliga mamman berdrade pappan att använda sina gamla militärtalanger och följa efter henne för att se till att inget hände henne. Givetvis utan att synas!

Minnena är miljontals och jag kan inte komma på ett enda negativt utan alla är goa och små skatter att vårda.


Imorse fick hon presenter och en av dem är en resa till Barcelona i sommar. Eftersom jag är en hygglig mamma följer jag med;). Det ska bli sååååå härligt att åka iväg tillsammans igen. 


Om det är någon som har Norra Skåne så kan jag berätta att hon är med på bild i den idag. Det är ett reportage om musikalen som har premiär på fredag. Kolla in det!



Av petrasperspektiv - 16 mars 2014 00:18

När sonen är i Oskarshamn är jag faktiskt inte särskilt orolig. Förmodligen för att jag hade blivit sjuk om jag hade oroat mig över allt som kan hända när jag ändå inte har en chans att ha koll. MEN när han är hemma här i Sbg då kickar oroshjärnan igång igen så det står härliga till. Så nu sitter jag här och surfar lite på datorn och tittar lite på tv och väntar på att han ska komma hem så att jag kan gå och lägga mig. Maken sover som en stock bredvid mig i soffan. Han är inte en orolig människa han och tur är väl det. Det räcker med en i varje familj;)


Idag har jag (och många fler så klart) sett SIK möte KIK. Det häftiga just idag var att dels spelade maken och sonen tillsammans, det kan inte vara jättevanligt, och dels spelade sonen med sina gamla lagkamrater som han spelade med innan han började i Oskarshamn. Och det ska jag säga, de killarna kan spela hockey tillsammans. Det är en fröjd att se hur de fortfarande hittar varandra på isen utan att ens titta upp och hur passningarna sitter som en smäck på bladet. Underbart!


Nu ska jag  nog luta mig lite tillbaka och blunda med ett öga för det börjar bli jobbigt att ha ögonen öppna. God natt på er!

Av petrasperspektiv - 14 mars 2014 19:38

...allt som hänt sedan jag skrev senast. Vi har varit hos sonen i Oskarshamn. Jag har varit hos dottern i Bjärnum. Jag har pluggat tillsammans med seminariegruppen i rektorsutbildningen. Jag har sytt, stickat, målat och ritat, och varit underbart kreativ. Jag har gått massor med långa rundor och jag närmar mig crosstrainern igen. Vi jobbar på vår relation och jag måste säga att den blir bättre och bättre.


Något som INTE har hänt är att jag har varit på gymmet. Nixelipix. Jag som jobbar för mycket i kombination med en make som jobbat i Malmö i flera veckor är en dålig kombo som innebär dåligt med styrketräning. Men snart så, då är det dags igen. Jag laddar mentalt;)


På jobbet är det lika händelserikt som vanligt. Säg det som inte händer där;) Jag har kickat igång ett antal små projekt, precis som vanligt. Nu ska jag bara slutföra dem också;)


Sonen är hemma i helgen. Så underbart! Vi hann med att äta, en liten shoppingrunda i stan och lite soffhäng och nu så är han iväg med kompisarna. Gott att se! 


Förresten så har jag en liten bebis. En Macbook. Halleda vad den är svårfattad. Men, den dagen en dator vinner över mig finns inte. Även om jag just nu håller på att få ett psykbryt över att jag inte får mejlen att funka. Jag har gjort något fel i början av installationerna och det är lögn att rätta till. Suck! Tur jag har livlinor att ta till på måndag om jag inte lyckats rätta till eländet innan dess. 


På måndag fyller dottern 20 år! Jag har en vuxen dotter och för första gången sedan hon föddes får jag inte fira hennes födelsedag tillsammans med henne. Jäkligt jobbigt om ni frågar mig. Men jag antar att det är så det är. Bara att gilla läget och köra dit på söndag så att vi i alla fall kan fika lite tillsammans och lite presenter kan överlämnas. Bättre än inget. 

Vi har ju inte hunnit ha kalas för sonen heller ännu men vi får ha kalas för båda när de är hemma samtidigt. Hmm, någon gång i sommar då alltså;)


Nu är det Let´s Dance, ett glas rött och min lilla bebis får sova en stund:)

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards