petrasperspektiv

Alla inlägg under mars 2014

Av petrasperspektiv - 31 mars 2014 21:43

...en annan lösning på det här med personalmöte på kvällstid. Att börja veckan med att arbeta 7:30 till 21:00 (och inte komma ifrån skolan förrän 21:15) är INTE att rekommendera. Att dessutom kombinera det med en 2-dag i 5:2-dieten är väl närmast att betrakta som korkat. Suck. Ni fattar i vilket skick jag är i nu. Trött, frusen och med en djävulsk huvudvärk. Det ska bli sjukt härligt att få äta lite vanligt imorgon:-)


Nu ska jag krypa ner under filten och kolla Biggest Loser på tv. Imponerad av dessa människor!

Av petrasperspektiv - 30 mars 2014 21:36

Vilken helt underbar söndag det varit. Varmt och gott och till och med avmedlångärmattröjan och kavlauppbyxornavarmt! Underbart:)
Jag, maken och sonen njöt av värmen på altanen och jag tror jag till och med fick lite färg i fejset minsann. Härligt! Sen for vi till gymmet och tränade. Idag fick jag en ny favorit- roddmaskinen. Där skulle jag nog kunna sitta ett tag och det skulle förmodligen kännas en hel del efteråt. Redan på väg ut från gymmet kände jag av mattheten i benen. Sau gött:)

När solen skiner ska man grilla. Så är det. Därför blev det grillad korv i olika former och smaker i det Johansenska hemmet idag. Grillad korv är svårslaget. Särskilt när man piffar till den med senap och Bostongurka. Obeskrivligt gott.

Igår var vi och såg dottern och hennes underbara klasskamrater i deras musikal. Åh, vad de är bra! Den del av musikalen där dottern har en av de större rollerna är så djup och gripande att jag blir tårögd varje gång jag ser det. De går rätt hårt åt en homosexuell kille i musikalen och till och med min mamma reagerade och skojade om att hon tyckte så synd om honom om hon tänkt erbjuda honom att komma och sätta sig hos oss istället;) Dotterns kompis C sjöng med sån känsla och inlevelse att tårarna rann på mig. Halleda vad hon kunde förmedla känslan av att vara helt knäckt. Imponerande! Dottern spelar en modern nunna och river av ett gospelnummer och harrejisses vad bra hon är. Ja, harrejisses vad de är bra! Jag förväntar mig att de flesta av dessa ungdomar har en framtid inom sång, dans och teater.

Det som dock inte funkat idag är tågtrafiken. Just nu sitter jag som nålar och är orolig för att sonen inte är tillräckligt "på" för att få tågvärden att fatta att hen ska se till att bussen som ska ta sonen och hans kompis från Växjö till Oskarshamn måste vänta in det försenade tåget från Hässleholm. "Jaja, säger sonen. Det ordnar sig." Hans coolhet kommer inte från mig...

Nu ska jag hoppa in i duschen och eftersom jag ju ändå inte kommer att somna i vettig tid kan jag ju lika gärna titta på en film eller nåt. Imorgon börjar en ny, tokintensiv, vecka där jag jobbar tre kvällar av fem. Hur tänker jag?!

Av petrasperspektiv - 28 mars 2014 19:26

Fredagen på jobbet swischade förbi i 190 och plötsligt var det helg. Igen. Det riktigt härliga med den här helgen är att båda barnen är hemma. I alla fall ikväll och imorgon förmiddag. Dottern måste vara tillbaka i Bjärnum klockan tre i morgon eftermiddag för att hinna komma iordning till morgondagens föreställningen men jag som inte är van vid att ha dem hemma alls är ju överlycklig för det lilla!


Idag har det klämts in både läkarbesök och hårklipp med sonen. Dottern anslöt lagom till fika och shopping på stan. Mycket trevligt. Kortet glöder lite fortfarande efter dagens stadsrunda men vad gör väl det? Pengar är till för att rulla:)


Det enda som inte kostade idag var besöket på Shack Matt. I vanlig ordning orkade jag helt enkel inte att prova så jag lånade hem kläderna. I love Schack Matt och att man får låna hem och prova! Det är nog bara i småstäder det funkar:)


Sonen och maken for till gymmet och tränade medan dottern och jag gick en härlig runda nerom Valjeviken. Halleda vad vackert det var där:)


Nu lagar maken mat och gnäller över att jag inte städar undan efter honom. Men sån är inte regeln eftersom jag vägrar städa efter någon som stökar upp så kopiöst som han gör när han lagar mat. Jag bloggar ju och dricker vin. Man ska göra det man är bra på:)

Av petrasperspektiv - 27 mars 2014 22:19

Då var de tre rektorsutbildningsdagarna över för den här gången. Det är superintensivt och jag är rätt off efteråt. Det är så mycket ny information som trängs i huvudet och dagen idag har ägnats åt arbetsmiljölagstiftning och som rektor kan jag lova att man blir sjukt stressad av den. Rent generellt kan man säga att allt är vårt ansvar. Allt. Flera stycken fick nog lite magsårskänning idag...Jag också. Som om jag inte har en miljon viktiga saker att ta tag i så MÅSTE jag ta tag i en del saker i arbetsmiljöarbetet. Pronto. 


Imorgon är det kort dag på jobbet. Passar ju finfint när man varit borta i tre dagar. I vanliga fall hade jag nog suttit till kvällen för att jobba ifatt men alldeles nyss kom sonen hem och imorgon kommer dottern så att jobba över imorgon faller verkligen jättebort. 


Nu gaddar maken och sonen ihop sig och väljer tv-program. Man kan säga att det valet de gör inte direkt är mitt förstaval. Tur dottern kommer hem imorgon. Då är det vi som bestämmer;)

Av petrasperspektiv - 26 mars 2014 22:16

Dagen startade med att telefonens alarm väckte mig och efter några snoozningar masade jag mig in i duschen. Det är konstigt men det är inte alls lika jobbigt att duscha och tvätta håret när man bor på hotell som när man är hemma. Mycket konstigt... Efter en lång dusch, tv-nyheterna och ett allmänt lugn gick jag och och knackade på kollegan P:s dörr och så gick vi och åt frukost. En fördel med att bo på Ronneby Brunn och i byggnaden mot "berget" är att man får ett mindre motionspass varje gång man ska nånstans. Den låååååånga kulverten är lite som en motionsslinga och det är ju himla bra med tanke på de goa kakorna de serverar till fikat;)


Idag var det kollegans tur att få massage och jag passade på att gå en runda. Så himla skönt. Solen sken och jag lyssnade på en bok. När jag tröttnade på boken ringde jag sonen och pratade lite. Han pluggade så samtalet blev inte så långt men vi ses ju på fredag igen:-)


Lite jobb på rummet, en snabbdusch och lite fix och trix innan det var dags för middag och nu är jag tillbaka på rummet. Sminket är borttvättat, pyjamasen är på, tv:n är på och jag har datorn i knät. Nu trivs jag. 


Idag har vi arbetat med lite olika saker som t.ex hur man följer kapitel 5 i skollagen och hur man skriver korrekta beslut. Vi kryddade det med att avsluta dagen med ett arbetsmiljöärende som vi ska redovisa imorgon. Tjoho, det är inte mycket vila här. 


Men nu ska jag vila i alla fall. Jag ska krypa ner i sängen och låtsas att jag kommer att orka se ett bra program fast jag vet att jag kommer att sova inom en kvart. Men jag skulle så gärna vilja njuta länge av hotellyxen så jag låtsas att jag kommer att vara vaken jättelänge:-)


Gonatt:-)

Av petrasperspektiv - 24 mars 2014 20:02

Igår kände jag att jag INTE har koll på det som ska examineras imorgon. Så kan det gå när man inte avsätter tid för studier och tror det ska gå att klämmas in i proppfull fritid... Alltså var det bara att gilla läget, stiga upp klockan sex och jobba som en galning med att uppdatera mig, läsa på och förbereda mig innan jag for ut till jobbet för att ha några möten.

Väl hemma igen var det dags för favoritsysslan: packning. Jag HATAR verkligen att packa. Särskilt när man inte har några roliga kläder i garderoben. Suck. Nu är det synd om mig;)

Sonen har blivit av med den fasta tandställningen idag. Härligt! Nu ska han ha en som går att ta bort ett tag innan han slipper det helt. Inte kul men det blir fint när det blir färdigt.

Ha en go kväll och så hörs vi när vi hörs:)

Av petrasperspektiv - 22 mars 2014 09:30

Lördag morgon. Jag sitter i soffan med en kopp kaffe och paddan i knät och maken fixar och donar lite med frukost. Han är bäst!
Sonen är hemma idag och när han eller dottern är hemma så blir det alltid lite mer engagemang i frukostfixandet än annars. Härligt och uppskattat!

Igår blev en härlig dag! Först lite jobb och några möten. Sen en helhärlig eftermiddag med Jennie i Hässleholm. Det är märkligt men när jag och Jennie ska shoppa då blir det Hässleholm. En stad man väl inte direkt kopplar ihop med shopping. Men, det finns en del fina affärer där och en del inköp gjordes. Bland annat ett par marinblå chinos som faller under kategorin "kommerattsittaperfektnärjaggåttnernågrakilontill". Är det bara jag som gör såna inköp? Nu måste jag verkligen ner några kilon till. Jag har gått i stå. Det händer inget på kilofronten så jag får ta ett nytt grepp. Tänkte testa 5:2 som alla tycker är så bra. Vi får väl se om jag sällar mig till den skaran som gillar det.

Efter shopping och en god sallad for vi till Bjärnum där Olof Nils besöktes. Olof Nils är alltså Ica-butiken i Bjärnum. Ytterst skumt namn om ni frågar mig... Efter Ica for vi till dotterns lägenhet och kollade in den innan det var showdags. Premiär på Musikteaterskolans musikal. Ojojojoj, vad duktiga de är. Så proffsiga! Det var mycket skratt, glam och glädje men också mycket allvar, ledsamhet och eftertanke. Dottern rev av en härlig gospellåt och stolheten lyser förmodligen runt mig. Så himla bra! Tur att jag ska se föreställningen två gånger till:)

Nu tror jag minsann frukosten är klar. Ha en härlig lördag allihopan!

Av petrasperspektiv - 19 mars 2014 22:07

..jag var på fackligt uppdrag men ikväll var det dags. Jag och fyra fackliga vänner for till Ronneby för att delta på ett möte där. Själva mötet var väl kanske inte det mest fascinerande fackliga mötet jag varit på men det var väldigt trevligt i bilen både dit och hem och under tiden vi åt. Riktigt kul med många goa och glada skratt. 


Nu är jag hemma igen. Mätt i magen efter en fantastisk måltid. Om livet hade varit fulländat hade potatisgratäng varit nyttigt. Det är ju sjukt gott.


Imorgon bitti ska jag vara på möte tidigt. Mappen jag måste ha med mig ligger på skolan. Sick. det betyder att jag måste till skolan riktigt tidigt för att hämta det jag behöver, innan mötet. Dubbelsuck. Så kan det gå när man tror man kan gå hem direkt utan att passera expeditionen som jag gjorde igår. Ska aldrig mer hända.



Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards