petrasperspektiv

Alla inlägg under juni 2013

Av petrasperspektiv - 12 juni 2013 22:11

Vad har hänt sedan sist? En hel del. Bland annat har dottern fått beked om att hon kommit in på Musikteaterskolan i Bjärnum. Hon var allså en av de 60 som kom in av 330 sökande. Härligt! Driftig som hon är har hon redan fixat lägenhet. En etta i Bjärnum. Jag tror jag ska sätta henne på att söka boende till sin bror i Oskarshamn också;)

På jobbet är det rätt intensivt nu. Det är en massa måsten men det är också en massa kul. Idag jobbade jag undan på attgöralistan fort som ögat så jag kunde köra till Strandvallen och se när lågstadiet hade friidrottstävlingar mot övriga Listerskolor. Kul!

På eftermiddagen var det möten och sen var det en låååång runda med dottern. Japp, ni läste rätt. Dottern var ute och gick. I Converse. Alltid Converse. Jag har förbjudit henne att tågluffa i Converse. Hon börjar sakta vänja sig vid tanken;)

Nu tittar resten av familjen på någon andra-världskrigsserie som verkar vara sjukt blodig och grym. Jag tänker INTE titta. Jag kanske skulle ta och gå och lägga mig. Det hade varit skönt med lite mer än fem-sex timmars sömn på en natt.

Av petrasperspektiv - 7 juni 2013 20:55

Här sitter jag i uterummet och njuter av sommaren, ett glas vin och lugnet. Uterummet är ju röjt eftersom vi haft studentfest för dottern här hemma och det är en fröjd att sitta här utan att känna att jag måste städa:)

Studentfest ja, det hade vi i onsdags och det var toppen! Dottern blev väldigt uppvaktad och det värmer ett mammahjärta. Hon fick ofattbart många fina blommor och presenter.

Allt flöt på perfekt på festen och jag och maken hann med att vara sociala med folk och inte bara fara omkring och fixa med allt. Maten hade jag beställt från Skepparslövs golfkrog och om ni ska ha catering någongång så ta det därifrån. Så himla gott! Bra service och bra pris! Och dessutom mat över så vi inte behövde laga vare sig lunch eller middag dagen efter. Det gillas:)
Tårtorna hade svärmor och svägerskan U gjort. Jeeeezez vad goda de var. Där rök dieten den här veckan;) men det var det värt.

Igår skulle dottern och jag lämna sonen och maken på Rockfestivalen och passade på att gå en sväng där. Hmm, inte min grej riktigt. Jag tycker det är kul att det händer saker i stan men jag föredrar att beskåda det på lite avstånd. Speciellt föredrar jag att INTE köra bil i Norje när alla konserter är slut för dagen och folk örlar omkring och inte förstår att bilar är hårdare än människor... Men, men jag tycker verkligen att det är jättebra för Sölvesborg med SRF och framförallt är det suveränt för alla föreningar som knappt skulle överleva utan festivalen!

Imorgon ska studentpresent till Julia inhandlas. Sedan ska sonen till rocken och jag ska vara orolig. Däremellan tänker jag nog sola lite:)

Av petrasperspektiv - 2 juni 2013 22:48

                     Annie<3



Av petrasperspektiv - 2 juni 2013 22:13

Vilken lång, intensiv, omväxlande och härlig dag! Den började med att dottern och jag for till Hammar där Julia väntade på att ta sig an dotterns hår. Mamma M hade fixat mys så dottern fick jordgubbar och andra delikatesser under tiden hon blev stylad. Själv låg jag i soffan och tittade på. Liiite sliten efter gårdagens superroliga fest hos grannen.


Efter Julia körde vi hem igen. Att frissan skulle pajas fanns det ingen risk alls för. Nixelipix. Det var tillräckligt mycket spray i håret för att kunna hålla ihop en byggnad eller nåt. Förmodligen kommer det att ligga kvar som nu även efter vi tagit bort alla nålar;-)


En stund senare kom Heidi som sminkade dottern. Jättefint! Under tiden for jag omkring och fick lite annat gjort. Som tex att få sonen att gå ut och fortsätta trädgårdsarbetet. Det gick sådär;-)


Hela förmiddagen var det riktigt hett ute och jag tittade oroligt mot himlen många gånger. Klockan ett var vi vid Valje Herrgård och bästa Jenny Freij mötte oss. Hon fotade och fotade och fotade och magkänslan sa att det skulle bli riktigt bra bilder. Och det blev det:-). Åskan mullrade dock och regnet hängde verkligen i luften och sekunden efter att vi fått in dottern i bilen och stängt dörren började det att regna. Sedan ösregnade det i cirka tre timmar. Jag trodde det bara var en åskskur som snart skulle ha dragit förbi så jag sa åt dottern att vänta i bilen. Där satt hon med ett glas mousserat och mobilen som sällskap i en halvtimme. Då påbörjades operation: få in henne hyfsat torr till huset. Den lyckades ganska bra;-)


Maken, jag och morsan for till Bäckaskog för att finnas på plats när dottern och baldejt kom dit. Jäklar vad det regnade! Och som vanligt tycker jag att folksamlingar lockar fram det absolut sämsta hos människor. Men mer om det en annan dag... Men alla killar och tjejer som var där verkade lyckligt oberörda över regnet. Och tur är väl det. Alla var så fina! Det är verkligen en fröjd att se.


Till Eko och köpa nya utekrukor för jag hade visst slängt de gamla. Hmm, det är ju det där med minnet;-)


Hem och fortsätta fixet, gå en lång skvallerrunda med C, hämta stolar och sen, trumvirvel, övningskörning med sonen. Jag vill bara att ni ska veta hur cool jag var. Inte minsta lilla dödsångest. Bara lite, lite stressad när vi hade en polisbil efter oss. Jag borde verkligen vara immun mot poliser. Men icke, tvärtom blir jag superstressad. Det kan i och för sig ha lite att göra med de sura 2400 kronorna;-). Nu är jag hemma igen och när vi satt och åt kändes det som om det var igår eller nåt som vi var hos Julia och fixade håret. Man kan klämma in en hel del i en dag. Imorgon klämmer vi in jobb, fyra (förhoppningsvis) lägenhetsvisningar inom loppet av en och en halv timme, ikea-besök och så 50 mils bilkörning. Jomensåatt, vila tänker jag göra på torsdag:-)

Av petrasperspektiv - 1 juni 2013 15:12

Sonen trädgårdsarbetar och eftersom han har världens snällaste farmor så hjälper hon honom.

Själv har jag röjt uterummet, varit i stan och köpt festkläder till sonen, varit med dottern och köpt en massa blommor jag inte har en aning om hur jag ska kombinera. Jag litar på att kreativiteten kickar igång när jag börjar planterandet. Just nu lagar jag mat och sköter stollogistiken. Tack vare FB-vänner går det som en dans:)

Maken och ett helt gäng är och golfar. Just nu regnar det. Jag är såååå glad att inte hade tid att hänga på. Jag valde bara festen ikväll. Smart va?;)

Imorgon bitti ska dotterns hår sättas upp inför balen. Halv nio i K-stad. Ingen sovmorgon här inte;)

Nu ska dotterns ögonbryn noppas. Tur man är mångsysslare:)

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards