petrasperspektiv

Alla inlägg under september 2012

Av petrasperspektiv - 8 september 2012 23:06

Där befinner vi oss just nu, maken och jag. Vi väntar in sonen som åkt buss med laget hem efter tv-pucksäventyret. Jag hoppas han har haft kul och kan spara det han varit med om som ett positivt minne.
Vi har fått uppleva Karlskoga och Kristinehamn och i ärlighetens namn är väl inte det precis städer man semestrar i. I vanliga fall alltså;) men det är ju min åsikt. Det finns förmodligen de som inte skulle få för sig att semestra i Sölvesborg och tänk vad fel det är;)
Jomemsåatt, nu går det en man med en hund runt vårt ekipage och tittar jättekonstigt på oss. Konstigt. Vi har ju bara tagit en fem- sex parkeringsplatser, maken syns inte för han har fällt sätet och mitt ansikte är upplyst av telefonen så jag ser förmodligen mer spöklik än vanligt ut;)

Av petrasperspektiv - 8 september 2012 14:27

Igår fick jag ont i ryggen. Riktigt ont. Inget vidare, särskilt inte när man lever campingliv och tillbringar en hel del tid i kalla ishallar.
Så nu stretchar jag så fort jag får tillfälle och tabletter är mina bästa vänner.
Som om inte detta vore tillräckligt eländigt så förlorar Blekinge hela tiden. Nu är det en ynka match kvar och oj vad det hade varit roligt med en seger men jag är nöjd med en riktigt bra match där alla visar vad de går för.
Efter matchen bär det hemåt och imorgon bär det av till Stockholm. Har jag tur hinner jag se lite av J-lagsmatchen innan tåget går.

Nu ska jag stretcha och sen är det dags för match igen.

Av petrasperspektiv - 6 september 2012 20:56

Hockeyn pratar jag inte så mycket om idag för det blev stryk i båda matcherna. Partisk som jag är tycker jag i alla fall att sonen gjorde en bra insats. Aldrig att han hänger med huvudet eller blir loj för att de ligger under. Nej, tvärtom, han blir toktaggad och sliter som ett djur på isen. Då är man en stolt mamma.

Mellan matcherna blev det shopping i Karlskoga och jag fyndade en tröja och en väska som var så billiga att det nästan var gratis. Härligt!

En dagens lunch på en grekisk restaurang blev det oxå och godare souvlaki och tzatsiki har jag nog aldrig ätit. Mums:)

Maken och jag gick en runda i skogen runt campingen och det var riktigt skönt. Efter det åt vi och nu sitter vi och njuter i vagnen och lyssnar på regnet som smattrar mot taket. Maken håller som vanligt på med hockeysaker men jag tittar på Robinson. En helt okej torsdagskväll om ni frågar mig:)

Av petrasperspektiv - 5 september 2012 19:30

Så här har jag det just nu. Inte dumt alls:)

Vi är precis hemkomna från en match som Blekingelaget förlorade. Inte helt orättvist om man nu ska vara opartisk, och det kan man ju vara ibland. Men det var mot Gästrikland, där Brynäs bor;), och då kan det gå så.

Ett glas vin och njuta av solnedgången och sen är det dags att kura ihop sig i husvagnen och titta på tv, läsa en bok eller kanske wordfeuda på mobilen.

Av petrasperspektiv - 5 september 2012 15:09

Japp, tack vare Janne på OkQ8 har vi sovit som stockar i en varm och go husvagn inatt. Vi sov ända till 8:00. Snudd på personbästa;)

En eusladd är tillverkad av en fantastisk elfirma i Karlskoga, Ljungs el. Bäst! Tummen ner för campingen dock som inte verkade tycka att de kunde vara behjälpliga i sladdletandet alls. Dåligt.

Sen, det bästa av allt, Blekingeseger mot Ångermanland. Så himla roligt! Eftersom jag skulle uppfattas som pinsam av sonen om jag skrev om hans insats gör jag inte det. Jag konstarerar bara att jag är världens stoltaste mamma och att han gjorde en suverän insats!

Nu ska vi laga mat och ladda inför nästa match, 17:15, mot Gästrikland.


Av petrasperspektiv - 4 september 2012 22:55

... för oflyt har vi haft så det räcker idag. Vad sägs om:
1. Värsta stenskottet i vindrutan
2. Fel eluttag i stolpen på campingen vars reception var stängd. Ingen ström alltså. Det är lika med grymt fuktig husvagn.
3. På grund av punkt nr 2 kom vi iväg för sent, stressade så det blev galet. Hamnade vid fel ishall innan vi hittade till Kristinehamns Arena där vi hann lyssna på några äldre män som höll tal på TV-puckeninvigningen. Sen såg vi alla lag tåga ut. Det var bäst;)
4. Sonens mobil gled i golvet på bussen och dog. Efter badet i Ivösjön har den inte varit sig riktigt lik;)
5. Två brädbitar stod där de inte skulle stå och orsakade ett hål på kofferten på husvagnen. Hur man lagar det fattar i alla fall inte jag men just nu orkar jag inte bry mig om det.
Men vi har haft tur också.
1. Vi hade hela 2,5 liter bensin kvar i tanken när vi nådde Karlskoga. Jag var livrädd för soppatorsk på ett enfiligt avsnitt på vägen.
2. Vi återvände till samma mack som räddade oss på punkt ett och letade efter en blå eu-kontakts-adapter. Det fanns inte men Janne som jobbade på macken hade en hemma som vi fick låna. Så 22:00 när han slutade hängde vi med honom hem och lånade makapären. Leve Janne!

Nu sitter vi i husvagnen. Jag med ett glas vin. Maken med whisky. El har vi. Tv:n är på och ljusen är tända. Nu njuter vi:)

Av petrasperspektiv - 3 september 2012 20:14

... blev det idag. Men det får jag vara nöjd med. Det ena visste jag inte om att jag skulle varit på. Det andra var inklämt bland en massa text i kalendern så det missade jag. Inte så konstigt för jag var på två möten så gott som samtidigt. En kloning hade inte varit dumt.

Idag har jag dessutom gjort det tråkigaste jag vet; packat. Usch och fy vad orosframkallande det är. Jag är hela tiden säker på att jag glömmer något och det är ingen behaglig känsla. Tur att det finns affärer överallt så att jag kan komplettera med det jag glömmer.

Idag blir det en bild på de bästa barnen i världen!

Av petrasperspektiv - 2 september 2012 22:24

Imorgon känns det som jag har en miljon saker som MÅSTE göras. Det leder till att jag känner mig jättestressad för jag VILL men fattar att jag inte hinner hur mycket jag än vill. Så vad gör jag? Jo, jag bestämmer mig för att djupandas, göra de absolut viktigaste sakerna, och ha som ambition att hinna så mycket som möjligt UTAN att stressa så jag mår dåligt av det. Jag kommer att sträva efter balans och att ha kontroll på mig själv så att jag inte börjar rusa omkring på ett icke-konstruktivt sätt. Det ska gå!

Idag firades bästa brorsonen W. Hans paket hade inte kommit så det blev en stor godispåse och en pruttkudde idag så får han presenten om två veckor när sonen och dottern ska dit igen.

Huset har städats av i ett raskt tempo. Det var tvunget att hinnas med idag för imorgon ska jag ju vara ostressad och i balans och då hinns verkligen ingen städning med;)

Idag blir det bild på kloka ord. Jag gillar verkligen helt vanliga dagar. Det fattar jag bäst när jag upplever en sämre dag.

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8
9
10 11
12
13
14 15 16
17 18 19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards