petrasperspektiv

Alla inlägg under september 2012

Av petrasperspektiv - 19 september 2012 19:27

Jag och sonen for till Kristianstad för han behövde en jacka. Det blev en jacka, en hood och en kofta. Så kan det gå. :)

Efter det for vi till skoaffären och där våndades jag i valet mellan två par skor. När jag ville ha råd av sonen sa han: Ta båda paren. Det är min son det. Vet exakt vad han ska säga. Han kommer att bli en fantastisk kille till en tjej;)

En annan fantastisk kille är maken som har lagat supergod middag som vi avnjutit. Nu är det vila i soffan. Jag med paddan i knät för man kan ju inte bara titta på tv...

Idag har målaren varit här och målat klart. Superbra! Nu kan vi ta bort pappen från hallgolvet. Äntligen. Jag kanske ska ta och lägga ut lite bilder snart.

Nu ska jag nog inte göra något vettigt på en stund. Sen ska jag inspektera målningen, asa upp ren tvätt, sortera ut densamma och förmodligen fler saker jag inte har koll på än. Go kväll på er!

Av petrasperspektiv - 18 september 2012 18:42

...verkligen gå en runda. Inte bara för att jag behöver motionen utan faktiskt ännu mer för att jag behöver friskluften. Men, min elaka kollega vägrar köra in till stan för att gå mig mig så jag får väl sitta här och bli tröttare och tröttare;-)


Nu har jag jobbat lite. Lite kallelser, mejlläsning, telefonsamtal och smått och gott. Måtte snart perioden med konstant arbete vara över. Jag vet ju egentligen att det är korkat att hålla på och jobba hela tiden men å andra sidan vet jag hur stressad jag blir av att inte ha koll. Och just nu är det inte mycket koll. Ingen struktur heller för den delen. Och jag behöver struktur, ordning och kontroll för att må bra. Sån är jag.


Nej minsann! Nu går jag ut och drar i mig lite luft!

Av petrasperspektiv - 17 september 2012 21:54

Suck. Idag är jag trött. Både fysiskt och psykiskt. Jag har jobbat mellan 7:30 och körde hem när larmet gick, dvs nyss.


Egentligen har jag inga problem med att jobba länge. Men idag har inte varit en vanlig dag. Det är inget jag tänker berätta om. Jag kan bara säga att det är tungt nu. Men det ska väl vända det med. Tur att jag har en del folk runt mig som kan ge mig positiv energi för just nu behöver jag det. Annars har jag inget att ge.



Av petrasperspektiv - 16 september 2012 16:55

...att gardinstängerna är uppe! Lovely! Nu ska bara gardinerna strykas och hängas upp och så blir det genast lite mer ombonat i köket. Jakten på en lampa att ha över matbordet går vidare dock. Jag har fortfarande inte hittat den rätta.

Idag lyxade jag till det med att INTE ställa klockan. Och minsann sov jag till tio i nio. Gött:) sen har jag lunkat på. Jag tvättar, städar, stretchar ryggen, wordfeudar, tvättar lite till, lagar mat, facebookar, kollar lite på tv och har det skönt helt enkelt. Ja, förutom ryggen då. Men med stretchning så blir den bättre så det är bara att stretcha på.

Lite kaffe nu:)

Av petrasperspektiv - 15 september 2012 21:39

...har hänt idag. Först vaknade jag. Tidigt. Inte av fågelläte dock men det berodde på att fönstret var stängt för nu börjar det bli lite höstkyligt i sovrummet om fönstret är öppet. Nej, jag vaknade väl för att jag var utsövd och det är ju skönt. Jag tog min deckare och låg och läste en stund. Mycket mysigt. Ända tills jag reser mig upp och känner att ryggvärken bestämt sig för en rejäl comeback. Jaja, tänker jag, det brukar ju släppa efter ett tag så jag gjorde mig iordning och for ner till Ica för att veckohandla. Halleda vad ont det gjorde. Att ha ont i ryggen är illa nog. Att köra en tungt lastad kundvagn är hundra resor värre. Jag var bölfärdig många gånger och trodde inte jag skulle klara av att handla klart så ont som jag hade. Men jag bet ihop och i kassan fick jag hjälp av en jättesnäll kassörska som jag inte vet vad heter men hon är i alla fall dagens hjälte i mina ögon! Väl hemma kunde jag stretcha som en galning och så småningom släppte det värsta lagom till tränarmötet i ishallen.


Vi hade kick-off i Sik idag och till det hade vi samlat alla med någon form av ledarfunktion i de olika lagen på möte i cafeterian. Det blir några stycken. Mitt när någon har ordet och berättar något ser vi i ögonvrån att hela spelargänget, från hockeyskola till A-lag, åker i någon form av tåg på isen. Vilken härlig syn. Att se alla dessa spelare ha roligt tillsammans på isen och att de äldre tar hand om de yngre. Det värmer. Nu ikväll samlades en del av ledarstaben igen och så åt vi av Kinnis fantastiska soppa och så pratade vi och umgicks. Supertrevligt! Extra tack till Kinni som är en klippa på att fixa och dona!


Nu sitter jag och dottern i soffan och slöar. Vi har precis sett slutet på Körslaget och jag känner att jag måste börja sjunga igen. Hmm, undrar var. Om någon har ett förslag på var får ni gärna höra av er.


Imorgon ska det fixas och donas här hemma. Lite städning och så upp med gardinstänger och gardiner är några av sakerna som SKA göras. Dessutom lite planering inför veckans föräldramöten och så kanske en promenad. Det vore en bra dag det. Så, håll nu tummarna för att ryggen bättrar sig tills imorgon. Okej?


Av petrasperspektiv - 14 september 2012 18:37

Då var det fredag kväll och jag är hemma helt själv. Det skulle man ju kunna få lite ångest över men den här gången var jag mentalt förberdd och därför tycker jag att det är helt okej. Jag har precis ätit en finfin Lchf-omelett och så har jag skrivit ihop matsedel inför kommande vecka och en handlarlista till det. Jag funderar just nu på om jag ska dra ner till Ica och veckohandla eller om jag ska skjuta på det tills imorgon. Känner jag mig själv rätt blir det imorgon... Till skillnad från jobbpetra så gillar fritidspetra att skjuta på det som går att skjuta på. Suck. Jag är verkligen för tradig...


Jaha, vad har hänt de senaste dagarna då? Galet mycket. Så mycket att jag inte hunnit blogga och då är det mycket. Men roliga grejer har det varit. I onsdags var jag först på ledningsgruppsmöte hela förmiddagen och sedan var jag på mediautbildning på eftermiddagen. På kvällen var jag ute och gick en lång runda med CH. Underbart skönt både för kroppen och för själen.


Igår var jag mediautbildning på förmiddagen och det var häftiga grejer! Vi blev intervjuade av en livs levandes kändis från tv och så tittade vi på det och fick ris och ros och goda råd på sånt man ska tänka på om och när man blir intervjuad. Tänk vad man lär sig av att se sig själv på film. Jag lärde mig att när jag lyssnar oerhört koncentrerat på någon så blir kråksparkarna vid ögonen jättesynliga. Jag såg att mina ögon ser blå ut på film och jag såg att det inte syns hur sjukt nervös jag är. Det är bra. Kråksparkarna gillar jag faktiskt också;)


På kvällen var jag och kollegan M på O´Learys med fd kollegan C. Där kollade vi på hockey (Brynäs vann;), åt god mat och drack gott till. Dessutom pratade vi en massa förstås. Riktigt kul! Det fick dock till följd att jag var liiite trött imorse men det var ju bara att masa sig upp, väcka barnen och så sjunga för maken som fyller år idag. Jajamensan, hela 44 år. Tänk, det var ju bara ett litet tag sedan han var 25... Kalas får vi ha en annan dag för han tillbringar kvällen på jobbet. Och det gör ju inget för barnen är ju ändå inte heller hemma. De är i Malmö hos lillkusinen. Det ska hållas kalas där och då rycker de ut och hjälper till. Det är mina barn det;)


Imorgon är det kick-off i SIK och jag ska så klart dit. Inte hela tiden men nästan. Det är inskrivning i hockeyskolan också så alla ni med småkillar och småtjejer, passa på och kom dit. Det är roligt i ishallen och det är roligt med hockey!


Nähä, nu tror jag att jag ska sätta på tv:n. OM jag inte hittar något roligt alls att titta på kör jag ner och handlar. Det låter väl som en bra deal?

Av petrasperspektiv - 11 september 2012 21:31

Jaha, då var jag tillbaka hemma i mitt lilla hus i min lilla stad. Härligt! Jag älskar att åka iväg på äventyr ,men jag älskar nästan ännu mer att komma hem. Och det är väl tur det, att jag trivs hemma alltså;)


Nu har jag varit på Matematiklyftsdagar i Stockholm och blivit föreläst om en massa bra saker. Dessutom har jag bott på hotell, Nordic Sea den här gången, ätit hotellfrukost två dagar i rad, druckit vin(på kvällarna;), shoppat (igår kväll, öppet till 20!) och umgåtts. Jättekul! Mindre kul är dock X2000. Jag mår jätteilla varje gång. Men jag överlever;)


Imorgon är det massor på agendan igen. Först ledningsgruppsmöte hela förmiddagen och sedan utbildning hela eftermiddagen.


Nähä, packa upp och så gå och lägga sig. Det låter väl som en bra idé?

Av petrasperspektiv - 10 september 2012 00:24

Har det glassigt på hotell Nordic Sea i kungliga huvudstaden. Här är finfina rum (med fönster;) och vi har precis haft intressanta pedagogiska diskussioner över några glas vin. Mmm:)
Alltså mår ryggen toppen och jag tror uppriktigt, för tredje kvällen i rad, att ontet kommer att vara borta imorgon bitti eftersom jag mår så bra nu. Snälla, snälla, snälla, låt det bli så!

Idag på tåget satt jag bredvid en man som inte hade koll på det där med det egna utrymmet och the comfort zone. Han var inne i min zon hela tiden och jag som är extremt känslig för det reagerar jättenegativt. Så klart säger jag ingenting utan flyr till bistron istället där jag beklagade mig lite. Men allvarligt, vad skulle jag sagt? Man kan ju inte be någon flytta sig för att jag tycker de är för nära. Eller?

Idag spelade sonen med J18-laget och till skillnad från de senaste dagarna fick vi uppleva riktigt bra hockey. Tyvärr fick vi oxå uppleva grishockey. Sorgligt. Jag var livrädd att sonen skulle bli skadad men han sa efteråt att han hade haft jättekul. Hmm, vi ser lite olika på det där...

Nähä, sova nu. Hotellfrukost imorgon:D

Idag blir det bild på världens bästa dotter som hade städat hela nedervåningen så den glänste!

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8
9
10 11
12
13
14 15 16
17 18 19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards