petrasperspektiv

Alla inlägg under juli 2012

Av petrasperspektiv - 18 juli 2012 12:15

Jag solar. På altanen. Och jag fryser inte alls. Nu så har vädergudarna fattat grejen:-)

Vi var uppe med tuppen idag igen så innan klockan var nio var frukosteb intagen, nedervåningen dammsugad och svabbad, kaffet drucket och tänderna borstade. Ungefär i den ordningen;-)

Nu ska det solas:-)

Av petrasperspektiv - 17 juli 2012 22:10

...eller för all del HELA tisdagen, är INTE kul. Jag började i vårt sovrum. Där var mest att göra med att plocka i ordning, särskilt på makens nattduksbord... Sen fortsatte jag in till sonens rum. Detta rum han hävdade var städat när han stack. Vi menar INTE samma sak när vi menar ett rum är städat. Jag nästan dog. Hade jag varit dammallergiker hade jag varit död nu. På riktigt. Allvarligt talat, vad ska man locka/hota med för att rummet ska skötas? Jag behöver tips.


Sen har jag städat, strukit, tvättat, plockat ur lådor, sorterat ur lådor, burit iväg lådor, båda tomma och fulla med saker som inte längre ska bo hos oss etc etc.


Om man nu tror på högre makter ligger det nära till hands att tro att någon där uppe tyckte jag borde vila lite också för när jag skulle dra igång med sista rycket på nedervåningen så gick strömmen. Lite stressande men ack så skönt att slänga sig på soffan med en Amelia istället. Där njöt jag så länge strömavbrottet varade.


Nu sitter jag här i halvmörker och kollar på Poirot. Mysigt. Imorgon ställer jag klockan och gör det sista. Måtte soleländet vara framme mycket imorgon. Åh, vad jag vill det!

Av petrasperspektiv - 16 juli 2012 20:36

...att vi bestämde oss för att åka på solsemester. Nu är vi hemkomna från Bulgarien där solen sken nästan hela tiden och det var dryga 3o grader i skuggan, lätt 28 grader i havet, och våra kalla svenska kroppar kunde tina upp. Mmm, så härligt det var.


Snabbversionen av resan kommer här:

Vi hade ett obeskrivligt flyt på ditresan. Våra väskor kom först av planet, vi hamnade längst fram i bussen, vårt hotell var första stoppet och så visade det sig vara värsta flotta hotellet:-). I och för sig hade vi väl fattat att det var fint men bilderna från just hotell brukar ha en tendens att inte stämma helt med verkligheten. Men, den här gången lurades alltså inte bilderna. Nästa flytsak var att vi fick två rum precis mitt över varandra i korridoren. Det hade ju varit lite jobbigt om barnen skulle bott i en del av hotellet och vi i en annan. Stora och fina rum hade vi och allt var fräscht. Nja, förutom när maken tappade en kork under sängen och skulle plocka fram den igen. Där hittade han ett och annat kan jag lova. Örk.


Efter den sena ankomsten till hotellet och lite mat i magen på resaturangen slocknade vi alltså och sedan följde sju helt underbara dagar med massor av sol, bad, mat och dryck, umgänge och plumpspel (där jag nu är regerande mästare:-). Shower och underhållning var det också och en av kvällarna kollade vi på Greaseshow. Jag tittade mest på en kvinna i publiken som drogs med helt och bara dansade loss där hon stod i parken. Underbar inlevelse:-)


Vi besökte både gamla staden i Nessabar och Sunny Beach. Varmt som tusan var det men en hel del fynd gjordes. Vill man handla billigt ska man definitivt åka till Bulgarien. Eller som en bulgar sa när han hade förstått att vi var från Sverige: "Billigt, billigt. Billigare än Ullared". Hehe, japp det var det.


Här hemma plockas det. Jag tömmer låda efter låda och försöker skapa lite ordning. Det känns som om det är ett omöjligt uppdrag. Men nu lovade maken att lådorna i containern är slut och ljuger han bryter jag antingen ihop eller bara slänger jag lådan utan att se efter vad som är i. Jag har ju inte saknat grejerna på tre månader så jag antar att jag kan leva utan dem;-)


Sonen for iväg med familjen L idag. De ska roa sig i Helsingborg. Härligt!


Dottern har en lista med saker hon måste hinna göra den här veckan hon är ledig. Låter det jobbigt? Eehh, nej, det är nämligen en lista som bland annat består av: * sova länge, * titta på sommarmorgon, * vara med kompisar etc. Låter väl skönt? Hon ville dessutom trycka in både Ullared och Ikea också men då stoppade jag henne. Lite ebb i kassan är det allt efter en utlandssemester...


Nu ska jag sjunka ner i underbara och sköna soffan och titta på en film tror jag minsann. Det är semester det:-)

Av petrasperspektiv - 5 juli 2012 20:14

Idag var det återigen matcher på beachfotbollen i Åhus med sonens lag. Inte för att jag är negativ eller så men jag hade inga jätteförhoppningar på laget. Jag menar, de hade tränat en (1) gång innan. Och idag fattades dessutom två av spelarna så det fick bli spel med bara två avbytare. Alltså lät jag brassestolen ligga kvar i bilen för jag trodde det bara skulle bli en match och sedan skulle vi köra hemåt igen. Men icke. Killarna förvånade alla med att först vinna åttondelsfinalen och sedan kvarten. Hoppsan. Och allt detta med en massa humor, ett leende på läpparna och hela tiden pushande varandra genom att påminna om att detta skulle vara kul och inget annat. Det var underbart att se att positivitet kan leda så långt. Och jag måste ju säga att det var rätt så kul att vinna över superseriösa lag med ännu mera superseriösa tränare som verkligen gick in för det här och gapade och skrek. Jag var ju, minst sagt, ganska lugn. Jag påminde om att dricka och så sa jag enstaka saker som jag inbillar mig är kloka.


Trött blir man i alla fall av att vara på stranden hela dagen så nu har jag precis tagit en powernap på soffan och efter det tagit en dusch. Nu väntar jag bara på att maken ska bli klar så vi kan gå en runda på Killebom. Härligt med liv och rörelse i lilla staden.



Av petrasperspektiv - 4 juli 2012 21:31

...idag tex. Då hade jag det ärofyllda uppdraget att vara coach till sonens beachfotbollslag. Eller ja, coach är kanske att ta i. Jag stod bredvid och peppade och hejade och så skrev jag under matchprotokollen. Utöver det tjatade jag hål i huvudet på dem om att dricka. Ingen tog mig riktigt på allvar förrän fyra av de hade huvudvärk och både Resorb och huvudvärkstabletter fick börja intas. Tänk att de inte förstår att jag alltid har rätt;-)


Det är ett riktigt roligt gäng killar! Det är en salig blandning av folk där alla inte kände alla innan idag. Det är härligt med ungdomar som kan uppföra sig och samtidigt vara så underbart fulla med humor att man även som vuxen vrider sig av skratt när de drar igång.


Idag har den gamla och fula ytterdörren på vårt hus bytts ut till en röd fin ytterdörr. Vilken skillnad! Tänk vad en sån sak kan göra.


Nu ska jag gå in och duscha av mig det mesta av sanden som har krupit in överallt. Sen ska jag krypa upp i soffan med ett glas vin och det väldigt lugnt. 10 timmar på en strand tar ut sin rätt. Jag är rätt sliten nu. Imorgon bitti är det dgas igen. Jag tror vi måste sticka vid kvartöver sju. Suck. Jaja, sova länge är jag ju ändå inte så bra på;-)

Av petrasperspektiv - 3 juli 2012 19:21

...så har jag semester nu. Och det är inte äckligt på något sätt:-)


Jag skulle ha varit på styrelsemöte just nu men med två styrelsemedlemmar i familjen så måste det ibland bli så att den ena får avstå. Idag var det jag. I andra familjer blir det ju liksom en över som kan sköta grejer hemma. Så är det inte i vår...


Men ikväll är jag alltså hemma och sköter undan en massa markservice. Varför gör jag då inte det imorgon kan man ju undra. Jo, imorgon ska jag coacha sonen och några andra killar på beachfotbollen i Åhus. Jag som knappt kan vanliga fotbollsregler och än mindre beachfotbollsregler. Halleda. Sonen sa i och för sig att det räcker att jag rapporterar resultat och sånt. Jojo, jag vet hur jag funkar. Jag kommer att heja halvt ihjäl mig och förmodligen komma med ett och annat värdelöst råd;-). Men enligt smhi ska det bli fint väder och varför då inte pressa på en strand i Åhus och ha kul samtidigt? I pauserna tänker jag läsa och tjuvjobba lite. Det är fortfarande lite schemaarbete som inte är klart.


Tvättar gör jag också. Som en galning. Suck. Högarna tar verkligen ALDRIG slut.


En annan sak som kan vara kul att veta är att jag sitter vid "ön" i köket och skriver detta. Bredvid mig puttrar maten på spisen. Sällan har jag varit så lycklig över något så vardagligt som nu.



Av petrasperspektiv - 2 juli 2012 22:53

Nu är jag alldeles nyss hemkommen från en underbar kväll tillsammans med Futura-vänner. Det var J som tog tag i allt och bjöd hem oss till sig. När man är van vid att träffas och få visdomspåfyllning var tredje vecka blir det tomt när det upphör. Därför var det underbart härligt att träffas. Att sedan J hade fixat och donat med mat och gudomlig paj var en bonus. En god bonus:-)


En annan underbar sak jag gjort idag var att cykla. Min cykel har varit paj ett tag men nu hade maken lagat den och jag skulle ju inte så långt så cykeln var ett självklart val. Finns det något härligare än att cykla så där halvfort en sommarkväll? Nej, det är inte många saker som slår det enligt mig.


Imorgon är det jobb innan det är dags för styrelsemöte. Det är sista jobbedagen innan semestern. Fint det. Jag gillar verkligen mitt jobb men nu börjar jag känna mig lite sliten och jag längtar efter att ta dagarna som de kommer, sova tills jag vaknar av mig själv, äta frukost i solen på altanen och inte fatta ett enda beslut mer än nödvändigt. På semestern släpper jag, hör och häpna, helt mitt kontrollbehov och gillar när andra fattar besluten. Det är vila för mig.


Idag har det kommit upp lite lampor och speglar i vårt hus. Härligt. Det går åt rätt håll:-)







Av petrasperspektiv - 1 juli 2012 22:29

Jag tog nyss en liten paus i arbetet med att fixa och trixa här hemma och märker då att klockan är halv elva. Oj då. Jag som just skickade iväg ungarna hem till mamma för att hämta soffdynor. Att det är ljust ute lurar verkligen.


Ett hem börjar formas igen. Idag har det fyllts på lite i skåpen i köket, monterats lite, putsats några fönster, putsats kakel (skittråkigt och svettigt), dammats, dammsugats och svabbats. ja, så har jag läst lite, druckit kaffe, fått en djävulsk huvudvärk som fick sovas bort och lite andra småsaker.


Det kommer att bli jättekul för resten av familjen när de ska ha någonting i köket. Eftersom köksplaneringen ser helt annorlunda ut mot tidigare så finns det inga givna platser åt några prylar utan jag går helt på känsla när jag placerar ut allt. Synd om dem som inte ha samma känsla som jag:-) 


Imorse sov jag till 09:19! Det har inte hänt på år och dag. Skönt! Sen slurmrade jag till i solstolen och efter det sov jag i minst en timme efter att ha tagit Alvedon för att få bort huvudvärken. Inte en chans att jag somnar nu... Lika bra att inreda vidare. Eller lägger jag mig bara i soffan och njuter av det faktum att den äntligen är tillbaka i mitt liv:-)

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards