petrasperspektiv

Alla inlägg den 3 maj 2016

Av petrasperspektiv - 3 maj 2016 20:43

Idag har jag varit i Karlskrona och lyssnat på hur Migrationsverket resonerar kring sådant som kommuner kan göra återsökningar på. På svenska betyder detta på vilka grunder de beviljar/avslår statliga bidrag i samband med nyanländas mottagande i kommuner. Precis som i alla andra sammanhang flödade det rikligt av förkortningar och jag undrar hur mycket information jag missade när jag satt och grunnade över vad en förkortning betydde. Förmodligen en hel del. Trots denna kunskapssvacka lärde jag mig en hel del. Även om detta inte ingår i mitt uppdrag är det ändå bra att ha koll för ju mer alla vi som arbetar inom området har lite koll på det andra arbetar med ju mer kan vi hjälpas åt och ju större är förståelsen för varandras uppdrag. Dessutom träffar och pratar man med människor man i vanliga fall kanske inte hade pratat med och det är alltid kul att träffa nya människor:-)


Vädret har även idag varit helt magiskt! Sol, sol och sol. När jag kom hem från utbildningen kastade jag mig i solstolen, satte igång ljudboken, hann tänka att idag var jag inte trött så jag behövde inte memorera var jag började lyssna och sedan sov jag. Jag vaknade x antal minuter senare och fattade absolut ingenting av boken. Suck. Jag måste sluta tro att jag inte kommer att somna...


Efter sovstunden gick jag en lång runda. Härligt! Rundan avslutades på Ica där jordgubbar och bananer inhandlades. Dessa har jag nu tryckt i mig samtidigt som jag har rektorsstuderat. Jag har läst boken Ledarskap av Sveningsson och Alvesson och framför allt fastnade jag för följande: 

De flesta ledarskapsteorier funkar ibland, beroende på personer, sammanhang och kanske lite tur, men ingen fungerar alltid. Man kan göra allt rätt men ändå kan det bli fel. Shit happens...

 





Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards