petrasperspektiv

Alla inlägg under januari 2014

Av petrasperspektiv - 6 januari 2014 19:09

Nu är ju inte jag någon särskilt erfaren och van festprisse men en sak vet jag. Och det är att om man bara dricker ett gigantiskt glas o'boy innan man går och lägger sig efter en utekväll så mår man ganska hyfsat dagen efter. Det funkar kanske inte alltid men ofta nog för att tas på allvar. På mig funkade det i alla fall. O'boy inatt och två glas till imorse (i kombination med två Alvedon;) gjorde att jag faktiskt var på plats i ishallen klockan tio i tolv för att se maken och det ihopsamlade nya SIK-laget möta Örlogsstaden (ett div.4-lag från Karlskrona) och vinna över dem med 9-4. Härligt!


Jag var så full av energi så jag till och med lagade middag när jag kom hem. Det ni;-)


Efter maten försvann energin ett tag men återkom plötsligt så jag for upp och bytte lakan i sängen. I vanlig ordning hade jag tv;n på som sällskap och där visades favoritfilmen Annie (japp, dottern är döpt efter den och min halvgalna rektorskollega som också har det fina namnet;). I alla fall så hamnade jag ju så klart i den nybäddade sängen och tittade klart på Annie. När jag sedan kom ner på nedervåningen gick pulsen upp rejält vill jag lova. Då märkte jag nämligen att vi hade glömt blåsa ut ljusen vi tänt när vi åt mat. Det ena ljuset hade brunnit upp helt och även rosetten som var längst ner var uppbrunnen. Jag antar att jag har änglavakt för det hade brunnit även i ljusstaken men av någon anledning hade det slocknat. Fy fasen vad rädd jag blev! Det värsta är att vi efter vår renovering inte fått upp en enda brandvarnare. Nu ska maken få sig en spark i rumpan så att de kommer upp igen. Jag når ju inte själv...


Duktighetskvoten är uppfylld även idag för en gruppuppgift på rektorsutbildningen har avhandlats nu ikväll. Vi sköter våra resonemang på facebook. En spännande upplevelse kan jag berätta. Inläggen hamnar ju liksom lite hipp som happ och det är inte alltid lätt att hänga med i hur folk tänker eftersom det är en jäkla skillnad på att kommunicera i skrift jämfört med i tal. Men men, nu har jag i alla fall stoff för att kunna skriva en sammanställning över våra reflektioner och sedan lägga in dem på vårt forum. Sen är det dags att börja ladda upp för nästa träff som är i Tylösand. Icke helt äckligt ställe att vara på;)


Imorgon börjar en ny termin. Kul! Den inleds dessutom med dag 2 i vår fortbildning i Medvetet bemötande. Tjohoo vad kul:)

Av petrasperspektiv - 4 januari 2014 20:09

Idag har jag sett tre landskamper. Det började med Canada mot en blandning av SIK och KIK där jag tyckte Sikarna ägde men jag är ju lite, lite partisk;
Sen såg jag Sverige slå Ryssland och nu ser jag finnarna slå Canada. Mycket hockey blir det och det är alltid lika roligt!

Ett litet spontaninköp av en tv (!) blev det också när vi nu ändå var i K-stad så nu ska vi äntligen kunna titta på Nyhetsmorgon när vi äter frukost. Vardagslyx:)

Av petrasperspektiv - 3 januari 2014 18:18

...jag hade bringat lite ordning i sovtiderna i och med den tidiga uppgången igår men icke. Hostan höll mig vaken läääääänge i natt så det blev sovmorgon idag igen. I och för sig grymt skönt men man måste ju hålla på så långt in på kvällarna innan allt man ska göra är gjort när man sover bort halva förmiddagen. Jaja, skönt var det i alla fall.

En rejäl runda med dottern och maken har det blivit idag och den känns fortfarande i benen. Bra det:)

Lite fajitas, hänga upp hylla, handling och fix och trix i största allmänhet har också hunnits med och det enda som inte har gjorts var det jag skulle göra; plugga. Grattis Petra, där förstörde du din lördag eller söndag istället. Dumt. Jag tror jag läser lite nu så har jag i alla fall den delen klar.

Av petrasperspektiv - 2 januari 2014 20:58

Jag och kollegorna jobbade som galningar idag men så fick vi mycket gjort också. Det krävs en hel del gemensam planering för att få ihop allt på en så pass stor, och utspridd, skola som vår.

Det enda lilla jobbiga var att det var svinkallt på vårt kontor. Trots stickad tröja, torgvantar och filt (!) runt mig frös jag. Vi får nog se till att något görs åt kylan. I och för sig har jag hört att förbränningen i kroppen ökar om man fryser. Om det är sant är det ju suveränt;)

Just nu pågår Sveriges kvartsfinal mot Slovakien och det ser riktigt bra ut! Sverige leder med 4-0:)

Imorgon ska det pluggas! Mänskliga rättigheter och Europakonventionen står på dagordningen. Träning ska det också bli och så tror jag att en köks-tv ska inhandlas. Det låter väl som en bra fredag?!

Av petrasperspektiv - 1 januari 2014 22:25

...för att jag ska somna i vettig tid ikväll och vara utsövd, pigg och fräsch som en nyponros imorgon bitti? Ja, jag skulle då inte satsa några pengar på att så blir fallet. Nix. I vanlig ordning lär jag somna, på soffan efter att ha snurrat som en tokig i sängen, vid tre och sen vara halvt död hela dagen imorgon. Jaja, bara att bita ihop.

Sonen har åkt tillbaka till Oskarshamn. Trist men jag tröstar mig med att jag fick ha honom hemma i elva dagar. Underbart!

Dottern har jag bredvid mig i soffan. Hon stannar några dagar till och även om hon ska jobba de flesta vakna timmarna så hinner vi ses lite grann i alla fall. Härligt! Nu när hon är hemma märker jag att vår tv visar annat än ishockey och dokumentärer. Hon vinner nämligen striden om fjärrkontrollen ganska enkelt och ovanstående program är inte hennes förstaval. Nej, istället har vi sett en hel drös med underbara filmer som Love Actually och The Holiday. När såna filmer visas kan ju till och med jag koncentrera mig:)

Nähä, nu ska jag bli trött. Funkar inget annat tar jag fram boken om Förvaltningsrätt;)

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards