petrasperspektiv

Alla inlägg under maj 2013

Av petrasperspektiv - 15 maj 2013 21:05

Mmm, nu är det snart dags för tjejäventyr! J, C, A och jag sticker till Barcelona imorgon bitti. Sjukt tidigt. Men det gör inget. Man kan ju sova på planet. Eller inte. Man kan ju njuta av att ha semester också:)

Lite synd om kollegorna tycker jag dock. Jag lämnar dem med tjänstefördelning och schemaplanering. Jag lovar att jag jobbar ifatt nästa vecka;)

Alldeles nyss var vi på Furulundsskolan och lyssnade på dotterns och F:s redovisning av Filippinernaprojektet. Vilken fantastisk insats de har gjort. Det är faktiskt riktigt coolt att en familj per år kan få ett nytt hus tack vare Furulundsskolan och dess elever!

Av petrasperspektiv - 13 maj 2013 22:06

Jag har tyckt det har varit lite dött på Facebook. I kommentarsfälten på min sida alltså. Nu har jag nog hittat förklaringen. Av någon anledning sågs bara mina inlägg av gruppen som är kopplad till skolan. Hur kan det bli så? Jag har då rakt inte varit inne och jiddrat med några inställningar... Men jag hoppas att ordningen är återställd nu.


Annars då? Mycket. Det är väldigt mycket nu. Mycket på jobbet men framförallt mycket privat. Här planeras student med allt vad det innebär och så letas det boende till sonen. Det jag har lärt mig är att hittar man en lägenhet som verkar vara ett kap så slår man till. Direkt! Jag missade en finfin lägenhet med typ en kvart igår. Aaaarrrrggghhhh! Jag har inte tid med sånt här.


Som om inte ovanstående vore tillräckligt så ska jag packa. Igen. Suck. Kan någon annan komma hit och göra det? Snälla!


Dessutom verkar det blir regn i Barcelona. Då blir jag ledsen. På riktigt. Håll tummarna för att meteorologerna (vilket ord! sjukt många vokaler;-) har fel. Inte helt ovanligt ju.


Nu ska jag duscha för jag är varm. Sen ska jag sova för imorgon bitti ska sonen enligt honom följa med mig ut och gå. Det innebär att jag inte kan maska utan behöver gå och lägga mig om jag ska orka stiga upp i tid.

Av petrasperspektiv - 8 maj 2013 23:02

...är ju på inget sätt något dåligt om man som jag älskar fredagar. Fajitas till middag och ett glas rött nu och allt känns toppen:)

Imorgon far maken och sonen till Stockholm och hockey-VM. Jag skulle egentligen också följt med men med tanke på hur jag far omkring bestämde jag mig för att avstå och svärfar tog över min plats. Han gillade det:)

Istället ska dagen imorgon ägnas åt städning. Det gör faktiskt inget. Om jag får gå här och lyssna på en bok samtidigt som jag städar i maklig takt så trivs jag faktiskt med det.

Idag har jag haft en del möten och en del samtal och plötsligt slog det mig att jag är omgiven av varma, kloka och goa människor. Vilken härlig insikt!

Dottern är iväg och övar inför DK:s show hela dagen imorgon och jag är alltså hemma själv. Om någon är sugen på vin och lite snicksnack är det bara att komma hit. Det hade väl varit kul:)

Av petrasperspektiv - 6 maj 2013 21:21

Måndagen är snart slut. Jag har trillat i soffan och oddsen för att jag ska klara av att ta mig upp igen är taskiga.

Min favoritsport är på tv och Sverige ligger under mot Vitryssland. Suck. Maken är jätteilsken och negativ. Då blir jag ilsken för jag tycker man ska vara positiv. Ja, ni fattar. Vårt liv blir så mycket bättre om Sverige bara tar ledningen;). Jag menar, hur svårt ska det vara?

Idag har jag beställt studentmat. God sådan. Den levereras direkt hem till oss. Det enda vi behöver göra är att komplettera med smör och ost till brödet. I like:)

Idag har vi blivit erbjudna en etta i Oskarshamn. Hyran är ca 3500:-. Vad trevligt det hade varit om vår kommun hade haft samverkansavtal med Oskarshamn precis som de andra Blekingekommunerna. Då hade i fått 1875:- i inackorderingsbidrag varje månad. Nu får vi 0:-. Det känns så där.

Nu står det 1-1 och stämningen är lite lättare här;)

Av petrasperspektiv - 4 maj 2013 20:01

Igår var jag med om en ny sak, bankstämma. Nja, jag var inte med på själva stämman för det var där jag blev huvudman men däremot var jag med på den efterföljande middagen som hölls på Hälleviks havsbad. Mmm, mysigare ställe och godare mat och vin får man leta efter! Till och med det vita vinet var gott och då är jag inte alls förtjust i vita viner i vanliga fall. Det var bordsplacering och jag hamnade med människor jag antingen bara känner lite, känner igen eller aldrig har sett. De kunde placeras in i de kategorierna alltså. Bredvid mig satt bordsvärden, en heltrevlig man i 60-årsåldern nånting. Och så många gemensamma intressen vi hade! Ingen brist på samtalsämnen vid det bordet inte.

Idag har jag städat, pust, solat, gött, gått en långrunda med maken (pust) och sovit en liten powernap på soffan. Ingen dum dag alls. Just nu väntar jag på att maten ska bli klar. Det är sonen som kockar idag. Han har musik på samtidigt och just nu ljuder IK Oskarshamnslåten i hela köket. Den är grym för det är en sån låt som fastnar och plötsligt går alla och nynnar på den:)

Nu är maten klar!

Av petrasperspektiv - 2 maj 2013 20:06

Våren är fantastisk på många sätt och ett av dem är dessa kortveckor som bryts av röda och lediga dagar. Det känns ju lite gött att jobba två dagar, vara ledig en, jobba två och vara ledig två. Jag har inga problem med det;)

Idag har jag varit på löneutbildning hela dagen på Valjeviken. Underbart ställe och underbar mat. Och så lärde jag mig lite också. Bra det.

Strax är det Let's Dance. Och när det sänds är det i vanliga fall fredag. Konstig vecka det här.

Imorgon tänkte jag väga mig. Snälla, snälla, snälla någon högre makt. Låt mig få lite betalt för mödan!

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards