petrasperspektiv

Alla inlägg den 13 juli 2015

Av petrasperspektiv - 13 juli 2015 21:11

Semestern rullar på. Jag känner att jag har kommit in i semsterlunken nu. Det känns bland annat genom att det plötsligt är ett heldagsprojekt om det behöver handlas eller om det oväntat trillar in något annat måste. Det blir liksom hundra gånger jobbigare än när man är i farten. Konstigt det där...

En annan sak som är konstig är att jag verkligen undviker jobbet och alla tankar på allt som ska fixas och lösas. Jag engagerar mig absolut inte på ett endaste sätt i jobbet och det är tur (eller hur man nu ska beskriva det) att jag känner mig så här varenda semester så att jag vet att det kommer att gå över när det väl är dags att börja jobba igen. 

På något sätt tror jag att det är kropp och själs sätt att reagera och att signalera att det är vila som gäller nu. Kör man i ett sådant tempo som jag gör resten av året SKA man vila på sin semester. Det tror jag är nödvändigt för att orka jobba på i samma tempo när semestern är över och vardagen är här igen. Trots att jag vet allt detta får jag samma  flyktbeteende varenda semester och jag vill (precis som de senaste 20 åren) köpa mig en liten stuga vid havet där jag kan sitta och skriva på olika saker. Förmodligen hade jag varit rastlös efter en förmiddag men just nu är jag övertygad om att jag hade älskat det:-)


På tal om något helt annat men ändå i sånt-som-är-bra-för-själen-tema så var hela familjen iväg tillsammans och campade i helgen. Jag, maken, sonen och dottern for iväg till Järnavik och där bara umgicks vi. Vi reste förtält, vi grillade, vi spelade spel, vi pratade. Vi umgicks helt enkelt. Vi hade inte ens tv med oss så det blev mycket kortspel och mycket kvalitetstid där i förtältet. Underbart härligt var det!


En annan sak som inte är fullt så mysig och kul är mitt golfspel. Maken och jag var ute på golfbanan en sväng igår kväll och jag tror något allvarligt har hänt med mitt golfande. Jag spelade så illa så det är svårt att förstå att jag har spelat golf i tio år nu. Halleda! Det gick inte mycket bättre för maken men istället för att bli så där galet förbannade som man vanligtvis blir när slagen inte sitter som de ska så kom maken på den konstruktiva idén att vi ska ha en träningsvecka den här veckan. Vi ska alltså bara fokusera på att träna olika slag och inte på hur många poäng vi får ute på banan. Sagt och gjort så tog vi cyklarna ut till golfbanan idag och där nötte vi chippar och närspel. Tänk vad trevligt det kan vara med golf när vi inte är arga alls utan bara ser det som träning. Det är kanske en lärdom att ta med sig;-)

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards